Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:37:44

Місцеві бюджети повністю розрахувалися із простроченою заборгованістю по зарплаті

03.03.2014   13:50Агенцiя

На Чернігівщині середня заробітна плата працівників за видами економічної діяльності у січні 2014 року порівняно із аналогічним періодом минулого року зросла на 6,7%. В Україні цей відсоток становить 4,9. Такі дані надав Департамент соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації.


Середня заробітна плата

По області середня заробітна плата складає 2420 грн, що в два рази перевищує розмір прожиткового мінімуму, який для працездатної особи ставновить 1218 грн.

Найбільше підвищення зарплати відбулось у таких видах економічної діяльності: розміщування й організація харчування (на 27,6 %), операції з нерухомим майном (на 24,3%), інформації та комунікації (19,3%),оптова та роздрібна торгівля і ремонт автотранспорту (на 14,1%).

Найвищу середню заробітну плату (4458 грн) у січні цього року отримали працівники добувної промисловості і розроблення кар'єрів.

Низькою залишається заробітна плата в тимчасовому розміщуванні й організації харчування (1619 грн).


Обстеження суб'єктів господарювання

В частині додержання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, зокрема своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплатою праці, працівниками місцевих органів прації за січень поточного року здійснено 82 обстеження суб'єктів господарювання. За результатами обстеження вненесено ряд пропозицій та рекомендацій щодо усунення виявлених порушень. Матеріали по 2-х підприємствах направлені Територіальній державній інспекції з питань праці.


Субсидії

Станом на 1 січня 2014 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 30,9 тис сімей області. Середній розмір субсидії становив 149,3 грн.


Заборгованість по заробітній платі

Загальна сума заборгованості по виплаті заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ і організацій області становить 9,9 млн грн. Значна сума боргу – 7,1 млн грн залишилася на підприємствах та організаціях, що призупинили свою економічну діяльність та по суб'єктах господарювання, стосовно яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Прострочена заборгованість із виплати заробітної плати працівникам організацій та установ, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів відсутня станом на 01.01.2014 року.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини