Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:00:52

"Баланс" підтримує баланс інтересів бізнесу і держави

19.02.2014   08:16Агенцiя

В новому 2014 році Головне управління Міндоходів у Чернігівській області продовжує співпрацю з Чернігівським обласним осередком ВГО "Всеукраїнський бухгалтерський Клуб Баланс".

Днями у приміщенні Чернігівського національного технологічного університету зібралися бухгалтери підприємств області, щоб обговорити проблемні питання ведення бізнесу, дізнатися про новини податкового законодавства, які набрали чинності з 01 січня цього року, та визначити напрямки подальшої співпраці.

Відкриваючи чергове засідання клубу, голова Чернігівського обласного осередку Людмила Волковинська наголосила, що це клуб «живого» спілкування. І тому важливо, щоб бухгалтери висловили свої проблеми, поставили запитання. А фахівці контролюючих структур нададуть компетентні роз’яснення, відповіді та консультації з питань податкового законодавства.

«Засідання клубу сприяють підвищенню професійного рівня бухгалтерів, їх навчанню, допомагають у прийнятті управлінських рішень. Основним питанням цього засідання - податок на прибуток підприємств, декларація з ПДВ за січень 2014», – зазначила Людмила Волковинська.

Оскільки найбільшу зацікавленість викликає практичне застосування теорії, заступник начальника управління - начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Тамара Пищур у своєму виступі звернула увагу на новаціях, які сталися останнім часом з податку на прибуток, надала роз’яснення деяких норм податкового законодавства, які у подальшому допоможуть уникнути помилок.

Зокрема, вона нагадала присутнім, що платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією повинні подавати до територіальних органів Міндоходів річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України). Граничний термін подання декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 3 березня 2014 року. Мінюстом України Наказом Міндоходів України затверджено нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

За словами Тамари Пищур, подання звітності до Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носях, а також їх зберігання.

Семінар відвідало близько ста бухгалтерів з міста та області. Така зацікавленість представників бізнесу до засідань «Бухгалтерського клубу Баланс» пояснюється тим, що під час спілкування можна одержати компетентну відповідь на поставлені запитання чи підказку для розв’язання практичної проблеми.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини