Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:35:20

В Україні набули чинності нові правила реєстрації нерухомості

12.02.2014   12:05Агенцiя

Забудовники будуть приносити пакет документів на весь будинок, а кожна людина - тільки окремо на свою квартиру.

З 12 лютого набули чинності нові правила реєстрації прав на нерухоме майно, які, зокрема, спрощують реєстрацію нерухомості при інвестуванні у житлове будівництво.

"Ми вдосконалили порядок реєстрації інвестиційної нерухомості - це інвестування в житлове будівництво. Раніше кожен громадянин, який інвестував в багатоквартирний житловий будинок, повинен був для реєстрації своєї квартири принести нам повний пакет документів на весь будинок. Це було дуже незручно, і ми сьогодні змогли зробити таким чином, що вже з 12 лютого забудовники будуть приносити пакет документів на весь будинок, а кожна людина - тільки окремо на свою квартиру", - пояснював раніше глава Державно реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

За його словами, новий порядок реєстрації нерухомості також дозволить реєструвати нерухоме майно через Укрпошту. Українці також матимуть можливість реєструвати право власності навіть при втраті державного акта.

Ворона зазначив, що завдяки набуттю чинності нового порядку реєстрації нерухомості істотно скоротиться пакет документів для реєстрації новобудов, спроститься система реєстрації оренди, іпотеки тощо.

Раніше повідомлялося про те, що з 1 січня 2013 року реєстрацію прав на нерухомість проводять органи Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстр) замість Бюро технічної інвентаризації. У 2013 році Укрдержреєстр здійснив 4,8 млн. реєстраційних дій у сфері реєстрації прав на нерухомість, що вдвічі більше за показник 2012 року. Близько 40% всіх операцій здійснили нотаріуси, яким з 1 липня 2013 року надано право вести реєстрацію нерухомого майна.


http://dt.ua/ECONOMICS/v-ukrayini-nabuli-chinnosti-novi-pravila-reyestraciyi-neruhomosti-137255_.html

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини