Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:02:04

Що турбує бізнес Чернігівщини

08.02.2014   11:28

Начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов зустрівся за «круглим столом» з представниками бізнесових кіл Чернігівщини.

Мова йшла про новації в роботі Міністерства доходів і зборів, позитивні зміни в законодавстві, які відбулися останнім часом, запровадження новітніх технологій в систему адміністрування податків та зборів тощо.  Перед поважною діловою аудиторією також виступили начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов та заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів  у Чернігівській області Михайло Дмітрієв. А потім було спілкування у формі діалогу – присутні ставили запитання, висловлювали свої думки, вносили пропозиції і навіть говорили компліменти.

Андрій Лаврешов, зокрема, зазначив, що на 1 січня цього року в порівнянні з відповідним періодом минулого року  в області додалося 457 юридичних осіб і 246 підприємців. Враховуючи позитивні зміни в законодавстві, варто сподіватися, що тенденція збільшення суб’єктів господарювання, розширення сфер бізнесу буде спостерігатися й надалі. Сприятимуть цьому й законодавчі зміни, що відбуваються.

З 1 січня набули чинності закони, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу й спрощення процедур реєстрації платників податків. Зокрема, суб’єкти господарювання тепер самостійно вирішують з приводу реєстрації платником ПДВ. Також передбачено відміну свідоцтв про реєстрацію платників ПДВ і разом з тим їм забезпечено право одержувати виписки з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів. Публікації на офіційному веб-порталі Міндоходов даних про реєстрацію суб'єктів господарювання платниками ПДВ дають можливість контролювати своїх контрагентів.

Аналогічно спрощена процедура реєстрації й для  платників єдиного податку.

Основний тренд 2013 року - електронні сервіси. Міністерство має намір впроваджувати сервіси для платників і цього року, а також удосконалити вже працюючі. Торік на Чернігівщині безкоштовно було видано 39,3 тисяч посилених сертифікатів електронних ключів. До речі, термін їх дії продовжено до 2 років.

У грудні минулого року на веб-порталі Міністерства почав роботу новий сервіс – «Електронний кабінет платника податків», за допомогою якого можна формувати податкову звітність. Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату.

У 2014 році підприємці-спрощенці першими зможуть оцінити переваги такої новації, як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит звітності дистанційно, не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 року цю можливість одержать усі представники малого й середнього бізнесу, а з 2016 року – інші платники податків.     Головне завдання Головного управління Міндоходів - збільшення надходжень до бюджету. Андрій Лаврешов запевнив, що це буде відбуватися  винятково за рахунок детенізації економіки. Для сумлінних платників Міністерство залишається  стабільним і надійним партнером, - наголосив він.

Про вплив новацій законодавства на розвиток зовнішньоекономічної діяльності у регіоні говорив начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов. Минулого року завдяки впровадженню автоматизованої системи оцінки ризиків митниця у 1,5 рази зменшила кількість митних оглядів. Відсоток загальної кількості проведених митних оглядів до кількості оформлених митних декларацій минулого року порівняно з попереднім   зменшено з 5,6 % до 3,8 %.

Як саме робота слідчого управління спрямована на наповнення бюджету – у цифрах і фактах розповів заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів  у Чернігівській області Михайло Дмітрієв.

Представники бізнесу мали можливість висловити свої думки та  пропозиції щодо ведення бізнесу, змін у законодавстві, а також щодо стосунків з контролюючою структурою. І хоча формат зустрічі передбачав переважно запитання від бізнесу, але приємним  сюрпризом для керівників Головного управління Міндоходів та Чернігівської митниці були слава вдячності, висловлені представниками бізнесу.

Підбиваючи підсумки, начальник ГУ Міндоходів у Чернігівській області Андрія Лаврешов зазначив, що такі зустрічі і відверті розмови обопільно корисні. Тож таку практику необхідно продовжувати.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини