Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:42:28

Проект бюджету м. Чернігова на 2014 рік розглянуто на спільному засіданні постійних комісій міської ради

29.01.2014   14:32

28 січня на спільному засіданні постійних комісій Чернігівської міської ради депутати розглянули питання порядку денного наступної 37-ї сесії міської ради "Про міський бюджет на 2014 рік", "Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 січня 2014 року "Про міський бюджет на 2014 рік" (37 сесія 6 скликання). У засіданні взяв участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров ознайомив присутніх з основними показниками річного бюджету м. Чернігова на 2014 рік. За проектом основний фінансовий ресурс сконцентровано на пріоритетних напрямках розвитку територіальної громади міста, зокрема: галузі освіти, охорони здоров'я, а також, житлово-комунальному господарстві, реалізації соціальних програм та цільових програм перспективного розвитку міста.

Зокрема, очікується деяка економія за рахунок знижки на газ у бюджетних установах, що дозволить спрямувати вивільнені кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Крім того, на капітальний ремонт житлового фонду планується виділення коштів на 56 % більше, ніж у 2013 році.

За словами В. Бистрова, на 2014 рік запланована субвенція з державного бюджету у розмірі 10 млн. грн. Проте, цих коштів не вистачить на виконання найважливіших завдань розвитку міста, ремонт доріг, соціальних програм та ін. Крім того, недофінансування незахищених статей у 2013 році та існуюча заборгованість за минулий рік спонукають до пошуку шляхів збільшення надходжень до бюджету.

Під час обговорення проектів рішень депутати внесли свої зауваження та пропозиції. Міський голова Олександр Соколов висловив сподівання, що депутати уважно опрацюють запропоновані проекти рішень, адже місту потрібен базовий бюджет як стратегічний фінансовий документ життєдіяльності територіальної громади.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини