Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:31:43

Правом на податкову знижку скористалося майже 6 тисяч громадян Поліського краю

29.01.2014   12:10

Як повідомила заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб, майнових податків Головного управління Міндоходів Чернігівської області Наталя Кузнецова, своїм правом на отримання податкової знижки протягом 2013 року скористалося майже 6,0 тис. громадян області.

Загальна сума задекларованого до повернення податку становила понад 5,7 мільйонів гривень. Для порівняння: у 2012 році до органів Міндоходів області для отримання податкової знижки було подано на 334 декларації менше, а сума задекларованого до повернення податку на доходи фізичних осіб становила 5,2 мільйони гривень.

Здебільшого у 2013 році громадяни прагнули компенсувати витрати, понесені у зв’язку із оплатою навчання. За цим напрямом було подано більше 5,3 тисяч декларацій про майновий стан та доходи на загальну суму до повернення податку 4,9 мільйони гривень. Також було подано 214 декларацій користувачами іпотечних житлових кредитів – на 0,5 мільйонів гривень.

Шановні громадяни! Нагадуємо, що скористатися правом на податкову знижку, як за навчання у ВУЗах, так й за іншими витратами, передбаченими статтею 166 Податкового кодексу України, можна до кінця 2014 року.

Для цього необхідно звернутися до органів доходів і зборів за місцем проживання та надати заповнену декларацію. Серед витрат, частина яких компенсується державою: сума процентів за користування іпотечним кредитом, витрати на допоміжні репродуктивні технології, вартість переобладнання транспортного засобу з використанням біопалива, газу та інші.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини