Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:06:48

Співпраця заради майбутнього урожаю

27.01.2014   08:02Агенцiя

Питання проведення комплексу весняно-польових робіт постає перед сільгосптоваровиробниками області вже сьогодні. Чим сіяти, яке насіння придбати? Ось тільки декілька запитань, які вже сьогодні обговорюють керівники сільгосппідприємств Чернігівщини.

руки

руки

Ці та інші питання розглядалися на спільній нараді Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області та Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації щодо підведення підсумків роботи в галузі землеробства та напрацювання перспектив роботи галузі на поточний рік.

З питання дотримання вимог законодавства в сфері насінництва перед присутніми виступила начальник Управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Держсільгоспінспекції в області Катерина Коробко.

В своєму виступі керівник управління зупинилася на важливому аспекті насінницької галузі – проведенні посіву ярих культур насінням високих репродукцій. Катерина Олексіївна проінформувала присутніх про те, що, станом на 22.01.2014, сільськогосподарськими підприємствами Чернігівської області підготовлено кондиційного насіння ярих зернових та зернобобових культур 15 875 тонн, що становить 104 % до потреби. Насіння високих репродукцій підготовлено 15 825 тонн, що складає 100 % до кондиційного насіння. Начальник управління зупинилася також і на питанні ролі сівозмін у раціональному використанні земель сільськогосподарського призначення.

Підсумовуючи сказане, представник Держсільгоспінспекції в Чернігівській області ще раз наголосила на необхідності використання лише високоякісного насіння та садивного матеріалу, що, в свою чергу, дасть змогу виростити на чернігівських ланах щедрі врожаї.


Начальник управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Коробко К.О., прес-служба Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини