Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:49:31

В 65 будинках у Чернігові планують збудувати інженерно-технічні пункти

27.12.2013   09:37

65 житлових будинків у Чернігові в перспективі матимуть власні інженерно-технічні пункти, завдяки яким можна буде покращити якість послуг теплопостачання та зекономити ресурси. З такою ініціативою до міської ради звернулося керівництво ПАТ «Облтеплокомуненерго».

Проте до впровадження цього проекту в життя необхідно чітко визначити ряд суттєвих питань: джерела фінансування проектно-кошторисної документації та безпосередньо будівництва, статус вказаних об’єктів у процесі експлуатації, статус земельних ділянок під ними, тощо. Щоб з’ясувати ці та інші технічні моменти заступник міського голови Володимир Кривенко скликав нараду за участю керівників відповідних структурних підрозділів міської ради.

Про сам проект коротко розповів голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Іван Луста. Він вважає цю ідею раціональною і корисною, в першу чергу, для споживачів, адже мешканці будинків отримають змогу самостійно регулювати подачу тепла та контролювати оплату рахунків. «Будівництво інженерно-технічних пунктів ми можемо включити у інвестиційні програми свого товариства», - пропонує І. Луста.

Заступник міського голови Володимир Кривенко доручив учасникам наради вивчити практичний досвід інших міст та розробити оптимальний варіант будівництва та подальшої ефективної експлуатації інженерно-технічних пунктів у житлових будинках. Він також висловив сподівання на відповідну державну програму та фінансову підтримку в цьому масштабному питанні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.