Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:38:00

"Обраний Міністерством доходів і зборів шлях - вірний і перспективний",- вважає громадськість Чернігівщини

24.12.2013   08:05

В Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області відбулося засідання “круглого столу», приурочене річниці створення Міністерства.

Процес інтеграції податкової та митної служб в одне відомство був завершений у рекордні терміни – всього за шість місяців. Приміром, в Канаді та Великобританії на це знадобилося довгих три роки.

- Рік роботи у новому форматі – безперечно короткий період, однак сьогодні ми вже можемо говорити про позитивні напрацювання» - зазначив, розпочинаючи спілкування з учасниками зібрання, начальник ГУ Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов. - За одинадцять місяців від нашого регіону до зведеного бюджету надійшло 3,1 млрд. грн., до держбюджету направлено 1,7 млрд., до місцевих бюджетів – 1,4 млрд.грн. На Чернігівщині на разі утримується високий рівень добровільної сплати податків, а саме, 94%. Андрій Лаврешов детально зупинився на створених для платників податків сервісах. Зокрема наголосив, що у 17 податкових інспекціях області відкриті Центри обслуговування платників, де передбачені окремі приміщення для надання адмінпослуг, видачі довідок і дозвільних документів, приймання податкової звітності та вхідної кореспонденції, надання консультацій та роз’яснень. За рік надано близько 150 тисяч послуг, за консультаціями звернулось 745 тисяч громадян. Крім того, максимально електронізований процес адміністрування податків та зборів. З початку року уже безкоштовно видано 36 ,5 тисяч електронних ключів.

Про результати роботи розповів і начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов.
- Наша основна мета - створення максимально комфортних умов для перетину кордону громадянами і суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, - зауважив він. - Чернігівська митниця Міндоходів в поточному році активно проводила заходи із спрощення митних процедур, прискорення митного оформлення та пропуску товарів і громадян через митний кордон України. Завдяки впровадженню автоматизованої системи оцінки ризиків за 11 місяців було зменшено кількість митних оглядів у 1,4 рази.

При митному оформленні чітко витримуються оптимальні часові показники. Так, митне оформлення експортних вантажів в митниці проводиться в середньому за 36 хвилин, імпортованих товарів триває близько 1 години. Транзитні вантажі в прикордонних пунктах пропуску оформлюються в середньому за 13 хвилин.
Розпочата робота в подальшому продовжуватиметься згідно зі стратегічним планом, розробленим Міністерством. Він розрахований на п’ять років і передбачає вдосконалення податкових та митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі. Актуальною залишається боротьба з корупцією і тіньовим сектором економіки.

Свою думку щодо роботи служби висловили представники бізнесу, громадськості, науковці.

Учасники засідання «круглого столу» були одностайні в тому, що обраний шлях вірний і перспективний. Поєднання двох служб дає економічний зиск, ефективнішою стала робота єдиного органу, зменшилося бюрократичних процедур. Все це, звісно, сприяє інвестиційній привабливості держави. А найголовніше - за рік роботи бізнес став почуватися значно комфортніше у спілкуванні з цією державною структурою.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.