Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:47:34

Про особливості оподаткування заставного майна

06.12.2013   12:42

Особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна Міністерство доходів і зборів України затвердило узагальнюючу податкову консультацію, в якій роз'яснюються особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна.

Так, згідно з документом, для банківської установи припиняється право застави у разі звернення стягнення на предмет застави через набуття заставоутримувачем права власності на нього. Операція з оприбуткування об'єкта застави на баланс заставоутримувача згідно з податковим законодавством вважається операцією з придбання, тому подальші дії банківської установи з таким об'єктом є операціями з постачання власного майна, а не майна заставодавця.

Звернення стягнення на предмет застави шляхом його продажу банківською установою без отримання права власності на таке майно є операцією з постачання товару як для заставодавця, так і для банківської установи.

Узагальнюючою консультацією також роз'яснюються найактуальніші запитання, які виникають у платників податків під час операцій із заставним майном.
Детальніше ознайомитися із узагальнюючою податковою консультацією можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.