Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:06:26

У Чернігівській міськраді розглянули фінансові плани комунальних підприємств на 2014 рік

21.11.2013   07:04

19 листопада комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності та посилення контролю за виконанням умов контрактів під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Андроса розглядала фінансові плани комунальних підприємств міської ради на 2014 рік.

Керівники комунальних підприємств "Чернігівводоканал", "Новозаводське", "Деснянське", "ЖЕК-10", "ЖЕК-13" підводили попередні висновки виконання планів за 2013 рік і ознайомили членів комісії з основними показниками фінансових планів своїх підприємств на наступний рік.

Керівники комунальних підприємств прокоментували основні напрямки діяльності своїх підприємств за минулий рік, відзначили позитивні тенденції розвитку та визначили низку проблем, які потребують посиленої уваги щодо їх вирішення.

 Начальник КП "Чернігівводоканал" Олександр Шкінь зазначив, що підприємство має кращі показники у порівнянні з іншими містами країни, зокрема, по втратах води та розмірах тарифів на послуги водопостачання та водовідведення – серед найнижчих по країні, втім, продуктивність праці на підприємстві - на високому рівні. За його словами, підприємство впевнено тримає позицію серед найкращих підприємств галузі країни.

 Проте, він зауважив, що для безперебійного забезпечення населення якісною водою та надання послуг водовідведення завданням найближчої перспективи підприємства є заміна застарілих водопровідних мереж міста. Підприємство також має приріст зобов`язань, пов`язаних із залученням кредиту Світового банку у 2009 – 2013 роках у сумі 154,8 млн. грн. для реалізації інвестиційної програми.

Керівники ЖЕКів проаналізували основні напрямки діяльності своїх підприємств за минулий рік щодо надання послуг з утримання та ремонту будинків та прибудинкових територій. Найгострішою проблемою вони вважають недостатнє фінансування, адже на утримання або капітальний ремонт житлового фонду не передбачено виділення коштів з державного бюджету. Отже, територіальна громада міста має сподіватися тільки на власні кошти, що виділяються з місцевого бюджету.

 Під час обговорення фінансових планів найбільшу турботу керівників житлово-комунальних підприємств викликали питання приведення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідність до економічно обґрунтованих розмірів, перегляд визначених норм площ з прибирання прибудинкової території двірниками, достатня наявність снігоприбиральної техніки, зокрема тракторів, напередодні зимового періоду та ін.     

 Комісія погодила фінансові плани вказаних підприємств на наступний рік з відповідними зауваженнями та пропозиціями. Перший заступник міського голови Сергій Андрос звернув особливу увагу керівників комунальних підприємств на ефективність виконання заходів підприємствами комунального господарства з метою надання послуг населенню на належному рівні.

Сергій Андрос також дав доручення керівникам вказаних комунальних підприємств постійно проводити роз'яснювальну роботу з населенням міста щодо переліку та вартості послуг, що надаються.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.