Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:53:54

Отримують доходи та сплачують податки на Чернігівщині 824 іноземці

19.11.2013   10:07

Саме стільки їх зареєстровано у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (далі Державний реєстр) з початку року.

За січень-вересень у Державному реєстрі з`явилося 11 тисяч 265 осіб. Загалом же на обліку перебуває 1 065 662 громадян.

Слід зазначити, що податкові номери можна отримати в Центрах обслуговування платників податків при податкових інспекціях. Проте, це можливо не лише за місцем проживання, а й, наприклад, за місцем отримання доходів чи об’єкта  оподаткування і в дуже стислі терміни – від одного до десяти робочих днів після подання заяви.

За бажанням громадяни України  можуть відмовитись від податкового  номера. У паспорті таких платників  податків фахівці Міндоходів роблять  відповідну відмітку, після чого вони мають право здійснювати будь-які платежі за серією та номером свого паспорту. Облік вказаних фізичних осіб-платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру саме за прізвищем, ім`ям, по батькові та серією і  номером паспорта.

Нагадаємо, що у разі зміни облікових даних, які вносяться до Державного реєстру (як то паспортні дані або місце проживання), платник зобов’язаний протягом місяця повідомити про це територіальні органи Міндоходів для внесення відповідних змін.

До речі, з початку року  в області приведено у відповідність 27 672 реєстраційних даних.

Тож, громадян, які змінили прізвище, ім.`я, по-батькові чи місце проживання, але ще не повідомили про це, просимо завітати до податкової інспекції і подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за формою 5 ДР.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини