Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:28:24

Сільськогосподарське виробництво в області здійснюють 1014 сільськогосподарських підприємств, у т.ч. 482 фермерські господарства

17.11.2013   08:59

Щороку в листопаді, коли роботи в полі добігають кінця, трудівники села святкують своє професійне свято.

На сільськогосподарських підприємствах Чернігівщини (з кількістю працівників 10 осіб і більше) були зайняті 26,2 тис. найманих працівників.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 2,2 млн.т зерна (на 10% більше, ніж рік тому), реалізовано на забій 53,4 тис.т живої ваги худоби та птиці (на 11% більше), надоєно 499 тис.т молока (на 0,5% більше), вироблено 255 млн.шт. яєць (на 6,5% більше). Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни становила 3,6%.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2 млн.т (на 10% більше, ніж рік тому). Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці озимої, кукурудзи, соняшнику, ріпаку озимого, сої та овочів.

Серед регіонів України  Чернігівщина другий рік поспіль на 6 місці по виробництву молока, на 5 – по поголів'ю великої рогатої худоби та корів. З ланів області найбільше в країні зібрано жита, по виробництву вівса та зернобобових ми на четвертому місці,  кукурудзи – п'ятому;  картоплі – третьому.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.