Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:19:36

Проблеми забудови Чернігова. Точки зору

11.11.2013   11:24Агенцiя

Саме під такою назвою 8 листопада 2013 року в дискусійному клубі "Експертна думка" відбувся круглий стіл.

В обговоренні теми взяли участь депутати Чернігівської міської ради Світлана Федорова та Олександр Ковальов, представники громадськості і ЗМІ.
Учасники заходу зауважили, що розбудова міста дозволяє створювати нові житлові площі, оновлює вигляд Чернігова, сприяє притоку туристів. Проте, разом з тим, існує й болісний бік питання, який, часом, полягає в невідповідності будівництва деяким нормам чинного законодавства,  хаотичності забудови, в порушенні прав мешканців прилеглих будинків, чи, навіть, кварталів і вулиць.

Олександр Ковальов відзначив, що причина виникнення конфліктних ситуацій між територіальною громадою і владою міста нерідко відбувається через несвоєчасність подання скарг і пропозицій від населення та оперативне реагування на них з боку влади. Депутат також розповів про прийняття мораторію на зведення МАФів (малих архітектурних форм). На його переконання це є кроком у напрямку урегулювання ситуації з будівництвом у місті, та ознайомив присутніх зі своїм проектом перерозподілу коштів, котрі надходять до міського бюджету від забудовників. За словами Олександра Ковальова, в плані будівництва мають бути вказані цілі, на які ці кошти будуть спрямовані. Це сприятиме збільшенню прозорості використання відрахувань, посилить контроль над процесом їх освоєння, а також допоможе жителям прилеглих територій отримати конкретні блага від забудовника у вигляді ремонту доріг, прокладки комунікацій тощо. До речі, зведення дитячих майданчиків є обов’язковим правилом при здійсненні будівництва.

На заході також був присутнім Євгеній Конаш - член ініціативної групи, що виступає проти відкриття кафе у житловому будинку по вул. 1 Травня, 167а.

Представляючи інтереси мешканців цього будинку, громадський активіст повідомив, що конфлікт виник ще у 2007 році. І лише тепер, завдячуючи зусиллям мешканців згаданого будинку та допомозі депутатів Чернігівської міської ради Світлани Федорової і Олександра Ковальова, вдалося знайти докази неправомірності забудови.

До дискусії також долучились і мешканці будинку по вул. Рокосовського, 14. Вони поскаржилися на те, що їх спільну власність (підвальне приміщення будинку), передали приватній особі. Представники громадськості попросили у депутатів посильної допомоги в розв’язанні цього болючого для них питання.

Учасники круглого столу погодилися з думкою, що задля розвитку та розбудови Чернігова необхідна співпраця між жителями міста, його очільниками та депутатським корпусом. А всі спірні питання мають вирішуватися з обов’язковим врахування  інтересів громади, суворим дотриманням чинного законодавства та посиленням прозорості процесу прийняття рішень.

Дискусійний клуб "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини