Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:51:27

У Чернігівській міськраді розглядали фінансові плани комунальних підприємств на 2014 рік

28.10.2013   14:25

Комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності та посилення контролю за виконанням умов контрактів під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Андроса розглядала фінансові плани комунальних підприємств міської ради на 2014 рік.

Керівники комунальних підприємств “Будинок книги”, “Міський Палац культури”, “Шкільне” підводили попередні висновки виконання планів за 2013 рік і знайомили з основними показниками фінансових планів своїх підприємств на наступний рік.

Перший заступник міського голови Сергій Андрос акцентував увагу керівників на вирішення низки завдань для створення сприятливих умов забезпечення конкурентоспроможності та стійкого економічного зростання на вказаних підприємствах відповідно до виконання нових соціальних ініціатив Президента України В. Януковича, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.

Директор комунального підприємства “Будинок книги” Чернігівської міської ради В’ячеслав Бєлогура повідомив, що комунальне підприємство “Будинок книги” залишається стабільно працюючим підприємством, яке постійно вдосконалює своєю роботу й шукає нові шляхи для забезпечення розвитку підприємства.

На майбутній рік підприємство ставить перед собою завдання подальшого розвитку, модернізації та оновлення основних засобів, зокрема, розширення асортименту продукції, укладання договорів з новими постачальниками продукції, активізацію співпраці з бібліотеками та закладами освіти міста з метою реалізації навчальних програм, підручників, навчально-методичних посібників та ін.

Діяльність КП “Міський палац культури”, за словами директора Анатолія Кирилюка, спрямована на розвиток та популяризацію української культури та культур інших національних груп, самодіяльної та художньої творчості серед молоді та дітей, на організацію культурного дозвілля жителів та гостей міста.

На сьогоднішній день в Палаці культури працюють 25 клубних формувань, в яких займається більше тисячі чоловік, в основному це діти дошкільного та шкільного віку, а також мешканці міста різних вікових та соціальних груп. Особливістю підприємства є те, що його діяльність носить сезонний характер, а також те, що в Палаці займаються аматорські, а не професійні колективи, з яких п‘ять мають почесне звання “народний”, три дитячі колективи носять звання “зразковий”.

Щодо планів на майбутній рік, керівник підприємства визначив необхідність технічного переоснащення сценічної бази, а саме придбання за кошти міського бюджету сучасного мультимедійного комплексу, звукового обладнання та обладнання для створення художнього освітлення сцени. Також планується залучення до співпраці інших творчих колективів міста, надання їм можливості представити на професійному рівні жителям та гостям міста свої творчі надбання, а також створення привабливих умов для організаторів гастрольних турів.

Комунальне підприємство “Шкільне” обслуговує учнів 30-ти шкільних столових міста. У цьому році підприємство, за словами керівника Станіслава Смирнова, відзначило свій 10-річний ювілей. Основним завданням підприємства є організація повноцінного харчування школярів, наближеного до відповідних фізіологічних норм.

У школах Чернігова навчаються 23 922 школярів, з них 9872 – учні початкової школи, які всі охоплені гарячим харчуванням. Вартість харчування у початковій школі складає 6,25 грн., з яких 4 грн. – оплачується з міської скарбниці, а 2,25 грн. – доплачують батьки. У 2013 році з міського бюджету на харчування дітей 1-4 –х класів виділено понад 8,1 млн. грн. За бюджетні кошти харчуються також діти з малозабезпечених сімей, у цьому навчальному році це 2436 дітей.

Загалом, гарячим харчуванням охоплено понад 60% учнів середніх та старших класів, інші користуються послугами буфетів. Керівник підкреслив, що комунальне підприємство “Шкільне” постійно працює у напрямку покращення якості харчування, різноманітності страв у меню та збільшення охоплення школярів гарячим харчуванням.

Члени комісії та присутні на засіданні депутати міської ради рекомендували керівникам комунальних підприємств проаналізувати надані зауваження і пропозиції та усунути існуючі недоліки при затвердженні фінансових планів на наступний рік.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини