Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:16:33

Міндоходів у Чернігівській області сподівається, що держлісгоспи відмовлять від офшорів

10.10.2013   12:43Агенцiя

Проблеми лісової галузі обговорювали за “круглим столом” в Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області.

Адже очільник цього регіонального державного відомства Андрій Лаврешов вважає одним з ефективних способів вирішення проблем – саме конструктивне спілкування. Така форма відносин допомагає працювати з платниками податків на засадах порозуміння і партнерства.

На території Чернігівщини працюють 11 державних лісгоспів. На зустріч за “круглим столом” були запрошені їхні керівники на чолі з начальником Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарств Валерієм Лозицьким.

Начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов зазначив, що лісове господарство має бути локомотивом економіки Чернігівщини, а щодо сплати податків – бюджетоформуючим.

– На жаль, у сфері діяльності держлісгоспів є чимало проблем, які, на мою думку, доречно обговорити спільно, почувши одне одного, – зазначив А.Ю.Лаврешов. – Вважаю, що вам корисно знати нашу позицію, а ми готові почути вас. Я – за конструктив.

За вісім місяців загальні обсяги постачання продукції держлісгоспами Чернігівщини становлять 205 мільйонів 101 тисячу гривень. З них майже 64 відсотки – експорт. В Головному управлінні Міндоходів в Чернігівській області акцентують увагу керівників держлісгоспів, що переважна більшість їхніх підприємств використовують у фінансовій діяльності розрахунки через офшорні зони. А саме офшорні регіони – спокуса для “тіньових” схем. Це і було найголовнішим аспектом для обговорення.

Ключовим інструментом уникнення ризиків в Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області вважають аналітичну роботу. Вона свідчить, що суттєві незадіяні резерви є у сфері лісового господарства. І висока ймовірність, що вони пов’язані саме зі співробітництвом з офшорними зонами.

В ході діалогу керівники державних підприємств лісової галузі висловлювали державницьку позицію. Вони, зокрема, запевнили, що докладуть зусиль, щоб вже найближчим часом їхні підприємства стали прозорішими у розрахунках з бюджетом. І вже у найближчі місяці відмовляться від послуг посередників з офшорних зон.

Начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов також наголосив, що працювати зі споживачами напряму, без посередників з офшорних зон – користь і для прозорої діяльності підприємств, і для держави. Сплата податків для керівників державних лісгоспів – це водночас і обов’язок, і справа честі.

Наскільки результативною була ця розмова за “круглим столом” покаже час і… збільшення надходжень до бюджетів. Віддзеркаленням того, що слова керівників підприємств лісової галузі не розходяться з ділом, вже має бути декларація з податку на додану вартість за жовтень.

Останні новини Чернігівщини

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.