Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:41:49

У Міндоходів кажуть, що Чернігівщиною цікавляться інвестори

05.10.2013   14:16

Лише у першому півріччі 2013р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 16,5 млн.дол. США, з яких 91,8% надійшли з країн ЄС.

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), внесених в економіку області з початку інвестування становив 119,2 млн.дол. США, що на 13,5% більше обсягів прямих інвестицій на початок року. Інвестори із 40 країн світу вкладали кошти в Чернігівську область. Понад третина інвестицій надійшла з Німеччини. Також основними країнами–інвесторами залишаються Польща, Кіпр, Литва, Вірґінські Острови (Брит.), Російська Федерація, Беліз, Італія. Майже три чверті іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості.

У підприємства, що займаються транспортом, складським господарством, поштовою та кур’єрською діяльністю залучено 7,0% прямих інвестицій, в організації оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 5,1%, що здійснюють операції у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування – 4,3%. І хоча  для інвесторів  висунуті  певні умови, а  інвестиційні проекти повинні відповідати ряду критеріїв    зацікавленість з боку інвесторів  до нашого регіону і надалі зростає.

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко запевнив, що Уряд України проводить реформи, спрямовані на створення сприятливого інвестиційного клімату, комфортних, простих і зрозумілих умов для ведення бізнесу в нашій країні. Наприклад, забезпечений індивідуальний підхід до податкового супроводу великого бізнесу. У складі Міністерства доходів і зборів створений Центральний офіс для великих платників податків. За кожною компанією закріплений податковий асистент, який надає консультації, рекомендації, допомагає в оцінці ризиків.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.