Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:37:12

Новий підручник «Основи податкових знань» презентовано на Чернігівщині

20.09.2013   10:19

Стартував спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України - запровадження в дев'ятих класах факультативного курсу «Основи податкових знань».

Автори ідеї і керівники проекту - Міністр доходів і зборів України, кандидат економічних наук Олександр Клименко та Міністр освіти і науки України, доктор історичних наук, професор Дмитро Табачник. На Чернігівщині презентація підручника «Основи податкових знань» відбулася в загальноосвітній школі №20 м.Чернігова.

Це результат багаторічної роботи двох відомств, спрямованої на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків. Під час факультативних занять учні вивчатимуть  історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні -  від Київської Русі до сьогодення.  Вони зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їхня родина, як їх обчислювати та сплачувати.  Підручник містить багато практичних завдань. Написаний він простою і зрозумілою мовою, гарно ілюстрований.

Звертаючись до дев'ятикласників, які зібралися в залі школи №20, начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов зізнався, що по-доброму їм заздрить, оскільки в його шкільні роки не викладався такий курс.

- Пройде час і ви з гордістю будете розповідати, що були, так би мовити, першопрохідцями в опануванні податкових знань, - зазначив А.Ю.Лаврешов. - У вас є реальна можливість вже тепер серйозно готуватися до дорослого життя, адже з часом ви станете платниками податків і одержані знання стануть вам у нагоді. Впевнений, що у майбутньому це буде один з основних предметів шкільної програми. Адже виховання у підростаючого покоління високої податкової культури - це великі інвестиції у майбутнє України».

- Однією з особливостей цього навчального року є запровадження факультативного курсу «Основи податкових знань, - наголосив начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський. - Я із задоволенням ознайомився зі змістом підручника. Він пізнавальний і цікавий. Хочу озвучити одну цитату «Податки - це плата за можливість жити в цивілізованому суспільстві».

Побажали дев'ятикласникам успіхів в опануванні нової дисципліни і начальник  управління освіти Чернігівської міської ради Володимир Купріяненко  та директор ЗОШ № 20  м.Чернігова Микола Конончук. Вони також говорили про важливість знань з податкового законодавства.

Вчитель ЗОШ № 20 Ігор Похилько запросив поважних гостей, представників засобів масової інформації та учнів на відкритий урок «Основи податкових знань».

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.