Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:54:29

Прилуцьке півріччя

13.09.2013   10:24Агенцiя

Спад на тютюновій і в НГВУ, стабільність “Пластмасу” та надія на “Білкозин”.

Що стосується інших підприємств, то стан речей у них переважно ідентичний. У НГВУ “Чернігівнафтогаз” через недостачу сучасного обладнання для видобутку копалин на більших глибинах виробничі обсяги також не зросли. Невеликий, проте все ж відчутний спад виробництва демонструють завод “Будмаш”, ПП “Вербена-Прилуки”, швейна фабрика та м’ясокомбінат.

Не можна не відзначити позитивних тенденцій однієї з промислових галузей, яка, схоже, має всі підстави вийти на провідні позиції – хімічної. Непоганий темп набрав завод “Пластмас”, збільшивши обсяги виробництва на 60%. Велику надію місто покладає на відновлений “Білкозин”. Єдине вітчизняне підприємство, що спеціалізується на виробництві штучних колагенових оболонок для упаковки ковбасних виробів, у підсумки поки що не потрапило. Втім, за умови стабільного функціонування є всі передумови для того, щоб завод став одним із основних бюджетоутворюючих підприємств міста.

Попри всі негаразди, обсяг реалізованої промислової продукції у нас найбільший в області і на одну особу становить двадцять вісім тисяч гривень – страшно й подумати, де прилучани ховають такі гроші… Ще один відчутний успіх Прилук – це друге після Чернігова місце за обсягом виконаних будівельних робіт: їх здійснено аж на вісімдесят чотири мільйони гривень. І нарешті, найбільша наша гордість – середня місячна заробітна плата працівників в установах та організаціях міста. Вона склала три з половиною тисячі гривень – це на 12% більше, ніж на кінець минулого року, й на цілих 45-50% більше, ніж показник по регіону. Багато живемо!

Крім підбиття підсумків соціально-економічного розвитку, на засіданні виконкому говорили про соціальні ініціативи Президента України, які він проголосив під час розширеного засідання Кабінету Міністрів 27 лютого нинішнього року. Ще один заступник міського голови Григорій Мисан зазначив, що вони передбачатимуть збільшення державної підтримки, зокрема дітей із особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей. Кожна малозабезпечена сім’я отримає в середньому додаткове зростання доходів до кінця року на 619 гривень, а в наступному році – на 976 гривень у порівнянні з 2012 роком. Буде збільшено на 25% надбавку на догляд за дитиною-інвалідом (із 486 до 729 гривень для дітей до 6 років та з 605 до 907 гривень для дітей віком 6-18 років). Розмір допомоги для догляду за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду, буде збільшено у півтора рази – з 243 до 302 гривень щомісяця залежно від віку дитини.

Віктором Януковичем надано доручення Уряду невідкладно усунути несправедливість щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку та піклування та які водночас є інвалідами, збільшивши на 894 гривні щомісячний розмір соціальної допомоги: з 1944 до 2838 гривень для дітей до 6 років та з 2420 до 3314 гривень для дітей віком 6-18 років.

Новими соціальними ініціативами окремо виділено блок питань, що стосуються всебічного розвитку кожної дитини. Цей процес має починатися з дошкільного віку. Головний його елемент – дитячі садки. Протягом 2013-2014 років передбачається розширити мережу дошкільних навчальних закладів, що дасть можливість забезпечити місцями 85% дошкільнят та відповідатиме європейським стандартам. Розвиток дошкільної освіти сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю.
Любов Рубан


http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2712

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини