Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:01:58

Майже 650 іноземців отримали цього року податкові номери на Чернігівщині

05.09.2013   15:29

Наш регіон займає 17 місце в Україні по кількості зареєстрованих представників інших країн світу.

Є серед них навіть нігерійці. Працювати, отримувати доходи та сплачувати податки у Чернігівській області, зокрема, вирішили 645 іноземних громадян. Саме стільки їх зареєструвалося у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (далі Державний реєстр) за вісім місяців. Загалом за січень-серпень 2013 року у Державному реєстрі з’явилося понад 7 тисяч 730 осіб.

Слід зазначити, що податкові номери можна отримати в Центрах обслуговування платників податків при податкових інспекціях. Проте, це можливо не лише за місцем проживання, а й, наприклад, за місцем отримання доходів чи об’єкта оподаткування і в дуже стислі терміни – від одного до десяти робочих днів після подання заяви.

За бажанням громадяни України можуть відмовитись від податкового номера. У паспорті таких платників податків фахівці Міндоходів роблять відповідну відмітку, після чого вони мають право здійснювати будь-які платежі за серією та номером свого паспорту. Облік вказаних фізичних осіб-платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру саме за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта.

Нагадаємо, що у разі зміни облікових даних, які вносяться до Державного реєстру (як то паспортні дані або місце проживання), платник зобов’язаний протягом місяця повідомити про це територіальні органи Міндоходів для внесення відповідних змін. До речі, з початку року в області приведено у відповідність більш ніж 21 750 даних.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.