Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:56:04

Вулиці Чернігові освітлюють майже 16 тисяч ліхтарів

14.08.2013   11:12

Про роботу комунального підприємства "Облсвітло" щодо забезпечення зовнішнього освітлення міста Чернігова на розширеній міській нараді інформував директор підприємства Олександр Коновалов.

Підприємство КП «Облсвітло» вже 50 років надає комплекс послуг з технічного обслуговування електромереж зовнішнього освітлення міста Чернігова, окремих об’єктів відповідно до діючих норм, правил та інструкцій; поточного та капітального ремонту, будівництва електромереж; вимірювання та випробування електрообладнання, кабельних та повітряних мереж, захисних засобів, проектування електромереж та має відповідні на це ліцензії і дозволи.

Загальна кількість ліхтарів, задіяних у системі зовнішнього освітлення міста, становить 15901 одиниць, у тому числі:

-  з енергозберігаючими лампами замість ламп розжарювання - 4165 од.,
-  із ртутними лампами ДРЛ  - 3247 одиниць,
-  з натрієвими лампами ДНаТ  -  8489 одиниць.

Сумарна потужність освітлення складає 1942 кВт, середня потужність однієї світоточки - 122 Вт, що на 18 Вт менше, ніж у 2012 році.

Довжина повітряних мереж системи зовнішнього освітлення міста становить 532,28 км, кабельних ліній - 48,84 км, кількість приладів обліку електричної енергії - 152 одиниці. Мережі зовнішнього освітлення знаходяться на балансі управління житлово-комунального господарства міської ради. Обслуговування мереж зовнішнього освітлення виконує комунальне підприємство “Облсвітло”.

Станом на серпень 2013 року на підприємстві працює 45 чоловік. Для виконання робіт по технічному обслуговуванню та капітальному ремонту на балансі підприємства знаходиться 12 одиниць автотракторної та спецтехніки (автопідйомники, ямобур, тягач, пересувна ЕТЛ та інші). За 7 місяців виконано робіт на 2,619 млн. грн., в тому числі: на технічне обслуговування ЗО - 1969 тис. грн. і 559 тис. грн. на капітальний ремонт (вул. Магістратська і реконструкція шаф управління) та інші - 91 тис.грн.

Для надійної і безперебійної роботи мереж зовнішнього освітлення міста у поточному році проведено і проводиться ряд технічних заходів, направлених на виконання поставлених завдань, а саме:  зроблено перекладку та перетяжку 19 км повітряної лінії; виконано розчистку 8 км повітряних ліній від зелених насаджень; проведено заміну 2190 ламп;  замінено 6 опор.

Крім того, завершено реконструкцію 152 шаф управління зовнішнім освітленням, що значною мірою сприяє безперебійній роботі системи освітлення міста, так як завдяки встановленню телемеханічних пристроїв кількість вулиць, кварталів, які необхідно відключити в результаті аварій в мережах, значно зменшується. При цьому економиться як час, так і кошти на усунення пошкоджень мереж. КП "Облсвітло" також забезпечує святкове оформлення міста, міського парку, Валу, на свята.

Кількість заявок про відмову в роботі світлоточок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась в два рази: 861 проти 1757. Наразі завершується робота по підготовці електромереж зовнішнього освітлення до осінньо-зимового періоду та проводяться планові ремонти і технічний огляд мереж.

Серед основних проблем у роботі КП по обслуговуванню мереж зовнішнього освітлення м. Чернігова керівник підприємства назвав несвоєчасні розрахунки за виконані роботи та надані послуги. Так, на сьогоднішній день заборгованість за техобслуговування мереж зовнішнього освітлення складає 326,5 тис.грн. (червень - 266 тис. грн., травень - 60,5 тис.грн.).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини