Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:12:58

У структурі реалізованих послугмайже половину складали послуги інформації та телекомунікацій

03.08.2013   13:30

Обсяг реалізованих послуг підприємствами області в I півріччі 2013 року

Послуги – це діяльність підприємств (установ, організацій), що за умов ринкової економіки набуває все більшого значення в частині формування валової доданої вартості області.

У І півріччі 2013 року кожне шосте підприємство сфери нефінансових послуг області надавало в оренду й експлуатацію власне чи орендоване майно, кожне восьме – транспортні послуги, кожне десяте займалося складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту, кожне дванадцяте надавало послуги у сфері архітектури та інжинірингу, послуги технічного консультування. Частка підприємств, що надавали послуги теле-комунікацій (електрозв’язку) становила 4,6%, освіти – 4,1%.

Підприємства сфери послуг нараховують майже 21 тисячу штатних працівників, що складає 9,8% їх загальної чисельності в області.

Найбільша частка працівників зосереджена на підприємствах, які займалися поштовою та кур’єрською діяльністю (14,7%), транспортом (14,5%), складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту (13,2%).

Обсяг реалізованих послуг (включаючи ПДВ) за І півріччя 2013 року становив 1365,6 млн.грн.

Майже кожна третя гривня – від реалізації послуг підприємствами м.Чернігова. Значним був також внесок підприємств Ніжина та Прилук.

У структурі реалізованих послуг за видами економічної діяльності майже половину (46%) складали послуги інформації та телекомунікацій.

Одним мешканцем області було спожито послуг у середньому на суму 1270 грн. Найбільш активно користувалися послугами жителі обласного центру (1872 грн.), міст Ніжин (1161 грн.), Прилуки (908 грн.) та Щорського району (839 грн.).
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.