Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:21:22

Майже половину всієї продукції реалізували підприємства переробної промисловості

03.08.2013   10:26Агенцiя

Про роботу промисловості м. Чернігова за січень–червень 2013 року

За січень–червень 2013 р. підприємства міста реалізували промислової  продукції (товарів, послуг) на суму 3 млрд.грн., що складає 44,6% від загального обсягу реалізованої промислової продукції області

Майже половину всієї продукції реалізували підприємства переробної промисловості, зокрема 32,3% – з виробництва харчових продуктів та напоїв, 6,9% – машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання),    3,4% – текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів із шкіри та інших матеріалів, 3,3% – виробництва гумових та пластмасових виробів, інших неметалевих матеріалів. Частка підприємств із постачаня електроенергії, газу та пари становила 49,3%.

Обсяг реалізації в розрахунку  на 1 особу населення склав 10,0 тис.грн. (по області – 6,2 тис.грн.).

За межі України реалізовано  продукції на суму 235,3 млн.грн., або 7,9% від загального обсягу промислової  продукції. Найбільша частка в експорті продукції підприємств машинобудування (41%), з виробництва харчових продуктів та напоїв (22%), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри та виробів зі шкіри (19,1%).

У порівнянні із січнем–червнем минулого року підприємства міста збільшили  обсяги виробництва окремих видів швейних виробів, паперу та картону, вікон засклених із пластмас, машин і апаратів фільтрувальних або очищувальних для рідин, кузовів (корпусів) засобів автотранспортних, вузлів та деталей до машин, зменшили виробництво спортивного взуття, паркету щитового, вікон, рам та дверей з деревини.

Серед харчових продуктів більше, ніж рік тому, вироблено м'яса, включаючи субпродукти, ковбас напівкопчених, оселедців солоних, сушеної, в'яленої і копченої риби, джемів та желе фруктових, рідкого обробленого молока, свіжого неферментованого сиру, йогуртів та інших ферментованих чи сквашених молока та вершків, борошна  та круп, менше вироблено хліба, хлібо-булочних виробів та пряників.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини