Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:18:36

ІМКК модернізує очисні споруди Ічні

27.07.2013   11:27Агенцiя

Ічнянський молочно-консервний комбінат (ІМКК) розпочинає проект з реконструкції очисних споруд міста Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляє президент групи компаній “Провіант”, до складу якої входить ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат”, віце-президент УСПП Валентин Запорощук.

Загальний обсяг інвестицій, вкладених в даний проект, складає близько 3,5 мільйони гривень. Реконструйовані очисні споруди міста дадуть змогу очищати до 1500 м3 стічних вод за добу.

В останні роки в Україні, за словами віце-президента УСПП, спостерігається процес активного технічного й технологічного переозброєння підприємств харчової промисловості. Дбаючи про конкурентоздатність українського продукту, компанії модернізують свої виробництва, закуповують сучасні технологічні лінії, розробляють й запускають у виробництво нові продукти. Але забувають при цьому про екологічний аспект, про вплив своєї діяльності на стан навколишнього середовища.

“Як соціально відповідальна компанія, Ічнянський молочно-консервний комбінат, на якому було проведено потужну модернізацію, встановлено унікальне німецьке і французьке обладнання для випуску згущеного та ультрапастеризованого молока, дбаючи про стан довкілля та якісь життя місцевих мешканців, запропонував за власні кошти здійснити реконструкції очисних споруд Ічні”, – розповідає В.Запорощук.

Такі благі наміри інвестора підтримав губернатор Чернігівської області Володимир Хоменко, а проектна документація пройшла відповідну експертизу у Державному агентстві водних ресурсів України. Часткова модернізація очисних споруд Ічні здійснена підприємством кілька місяців тому, реалізацію ж підтриманого місцевою владою проекту Ічнянський молочно-консервний комбінат запускає вже на початку наступного місяця.

До відома: ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат” експортує свою продукцію в 34 країни світу. Обсяги експорту за перший квартал цього року склали 4,5млн. дол. В минулому 2012 році ІМКК експортував продукції на суму 18,5 млн. дол.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини