Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:35

Чернігівське відділення АМКУ підвело підсумки

20.07.2013   09:38Агенцiя

В Чернігівському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України підбито підсумки роботи в першому півріччі 2013 року.

Пріоритетними напрямками діяльності є захист прав та інтересів підприємців і споживачів на соціально важливих ринках:
– лікарський засобів;
– супутніх послуг при наданні адміністративних послуг;
– ритуальних послуг;
– з вивезення твердих побутових відходів;
– підключення об’єктів будівництва, в тому числі об’єктів житлового будівництва, до інженерних мереж електро- та газопостачання;
– у сфері державних закупівель.

Протягом півріччя розглянуто 39 справ та припинено 103 порушень та дій, що містили ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Накладено 289 тис. грн. штрафів, перераховано до державного бюджету 189 тис. грн. штрафних санкцій. Економічний ефект припинення порушень конкуренційного законодавства склав 14 892,728 тис. грн. Загальна сума відшкодованої шкоди – 14 754 тис. грн.

Завершено розгляд справ щодо зловживання монопольним становищем з боку ТОВ “Городнянське ХПП”, ТОВ “Елеватор Агро” та ТОВ “Агрофірма “Обрій LTD”. Товариства встановили економічно необґрунтовані ціни на послуги приймання, зберігання, очищення, сушіння, відпуск зерна. Загальний розмір накладених штрафів склав 55 тис. грн.

Також розглянуто чотири справи за порушення Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції” проти суб’єктів господарювання, що діють на регіональному ринку ковбасних виробів: СФГ “Колос”, ПАТ “РИТМ”, ПрАТ “М’ясо-молочний комплекс “Сіверський” та ПрАТ “Прилуцький птахокомбінат”.

На порушників накладено штрафи в загальному розмірі 128 тис. грн. Відповідачів зобов’язано припинити порушення.

На виконання рекомендацій відділення КП “Редакція Чернігівської районної газети “Наш край” припинила оманливу рекламу у вигляді невідповідності тиражу вказаного в номері газети дійсному тиражу виходу видання.

На одному із найважливіших ринків – ринку державних закупівель територіальним відділенням за антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів шляхом усунення конкуренції між учасниками тендеру, розглянуто справи проти: ТОВ “ЛІЗОФОРМ МЕДІКАЛ” та ТОВ “ФАРМЄДІС”, ТОВ “Автоінвест” та ТОВ “РОСАВТО-УКРАЇНА”, ТОВ “УКРАВТОЗАПЧАСТИНА” та ТОВ “Фотон-Україна”, ПП “ПІК-ТРЕЙД” та ПП “ПІК-ІНВЕСТ”. Відповідачів зобов’язано сплатили штраф у загальному розмірі 83 тис. грн.

ТОВ “ШЛЯХОВЕ БУДІВНИЦТВО “АЛЬТКОМ” та ТОВ “Дорстрой” на виконання наданих відділенням рекомендацій зобов’язались дотримуватись вимог конкуренційного законодавства при участі у тендерах.

Замовників торгів КЛПЗ “Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер” та ДП “Чернігівський облавтодор” зобов’язано при здійснення державних закупівель дотримуватись вимог Законів України “Про здійснення державних закупівель” та “Про захист економічної конкуренції”.

Як наголосив Анатолій Свириденко, голова обласного відділення: “Запорукою успішного виконання покладених на відділення завдань є тісне співробітництво з державними органами, підприємцями та громадкістю. Мета у нас одна, і успіх залежить від наших спільних дій”.

 

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини