Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:57:38

До дня хіміка

26.05.2013   10:46

У хімічній та нафтохімічній промисловості Чернігівщини обсяг виробництва за 2012 р. до попереднього року зріс на 14,1%

Продукція хімічної і нафтохімічної промисловості Чернігівщини досить різноманітна: фарби та лаки, шпатлівки малярні, антифризні речовини, полірувальні препарати для металів, нитки монофіламентні штучні, мило, шампуні, косметичні засоби для догляду за шкірою тіла тощо.

Серед основних виробників продукції – ДП “Пластмас” ТОВ “Пластмас-Прилуки”, ДП “Компанія “Короп-пласт”, ТОВ “Пласт-Бокс Україна”, ТОВ “Делфін Індастрі Україна”, ТОВ “Мейн Пак”, ТОВ “Планета-інкс”, ПАТ “Ніфар”, ТОВ “Інтера Чернігів”.

У хімічній та нафтохімічній промисловості обсяг виробництва за 2012 р. до попереднього року зріс на 14,1%. За цей період більше вироблено пластмас у первинних формах, засобів косметичних, шампунів, рідин гальмівних.

Підприємства хімічної промисловості у 2012 р. реалізували продукції на суму 189,7 млн.грн. (1,3% від загального обсягу реалізації промисловості області). Майже кожне п’яте підприємство галузі займалося інноваційною діяльністю, ними було реалізовано інноваційної продукції на 25,3 млн.грн.

На розвиток галузі у 2012 р. використано 14,1 млн.грн. капітальних інвестицій, або 2,6% інвестицій у промислове виробництво.

Станом на 31 грудня 2012 р. в хімічну та нафтохімічну промисловість було залучено 11,4 млн.дол.США (13,8% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій у промисловість).

За 2012 р. з Чернігівщини експортовано продукції хімічної та нафтохімічної промисловості на суму 7,6 млн.дол.США. Найбільшим попитом ці товари користувалися на ринках Росії, Білорусі, Молдови, Грузії.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.