Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:52:38

Від теорії до практики: сталий енергетичний розвиток на локальному рівні

26.04.2013   13:03Агенцiя

Круглий стіл за підсумками проекту “Сталий енергетичний розвиток: міжнародне співробітництво та кращий досвід на шляху до Угоди мерів” зібрав 25 квітня 2013 р. в експертному клубі “Чиста політика” представників місцевого самоврядування, громадськості, екологів та журналістів.

Геннадій Молот, керівник громадської організації “Громадська Рада”, яка реалізує проект, відмітив важливість підвищення спроможності органів місцевого самоврядування щодо запровадження енергоощадних заходів, зокрема, використовуючи позитивний європейський досвід.

В рамках проекту представники органів місцевого самоврядування здійснили візит до Естонії, де спілкуючись з естонськими колегами, переймали їх досвід в галузі розвитку енергоощадних технологій та сталого енергетичного планування.

Семінари та тренінги, які пройшли в пілотних містах, розширили обізнаність депутатів місцевих рад, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій про ефективність співпраці з Європейським Союзом в рамках Угоди Мерів.

Керівник проекту Олександр Підгорний відзначив, що сьогоднішні партнери по проекту готові долучитися до Угоди Мерів і жити за європейськими нормами та стандартами. Справа за “небагатим” – підготувати План Сталого Енергетичного Розвитку (План Дій), провести інвентаризацію базового рівня викидів СО2 на своїх територіях, просувати ідеї сталого енергетичного розвитку серед місцевої громади. І таку допомогу експерти фахових громадських організацій сьогодні вже можуть надавати.

Про свою діяльність з впровадження енергоощадних технологій розповіли представники органів місцевого самоврядування міст Мена, Щорс, Короп. Утеплення приміщень комунальних закладів, будинків, заміна газових котлів на твердопаливні з використанням відходів деревини – все це сприяє можливості стати повноцінними членами Угоди Мерів.

Для зменшення викидів СО2 та інших шкідливих викидів потрібна модернізація опалювального обладнання, зауважила Ольга Шедько, начальник відділу Державної екологічної інспекції в Чернігівській області. Спеціалісти інспекції в партнерстві з органами місцевої влади можуть надати кваліфіковану допомогу в оцінці можливостей зниження викидів СО2.

Дмитро Підгорний

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини