Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:35:42

Яка вартість оранки землі цієї весни?

20.04.2013   09:44Агенцiя

Скоро тракторний гуркіт буде чути в кожному селі, біля кожного обійстя. Скільки коштуватиме для господаря оранка землі в цьому році? На це питання дали відповідь фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

З урахуванням затратних частин: виду техніки, вартості пального, витрат на оплату праці, амортизаційних відрахувань, витрат на поточний ремонт та технічне обслуговування тощо, спеціалістами відділу економічного аналізу, прогнозування розвитку АПК та соціально-трудових відносин Департаменту обраховано собівартість оранки однієї сотки землі на присадибних ділянках.

Розрахунки проведені на прикладі двох видів тракторів – МТЗ-80 “Білорус” та китайського “Фотон” потужністю 25 кінських сил. Тож, оранка обійдеться виконавцю орієнтовно у межах 7 гривень.

Якщо тракторист братиме за оранку 12-14 гривень, то з кожної зораної сотки він матиме відповідно 5-7 гривень чистого прибутку. А селянин, господарюючи, скажімо, на 5-ти сотках землі для забезпечення сім’ї майбутнім врожаєм на етапі оранки заплатить відповідно 60-70 гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини