Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:04:54

Понад 384 мільйони гривень перерахували чернігівські митники до Держбюджету протягом січня-березня 2013 року

10.04.2013   08:05Агенцiя

Протягом І кварталу 2013 року Чернігівською митницею Міністерства доходів і зборів України перераховано до Державного бюджету України понад 384 мільйони гривень.

При цьому найбільші суми митних платежів були сплачені за результатами митного оформлення мінеральних добрив, тютюнової сировини, нафтопродуктів, шин та покришок, виробів з шоколаду, тракторів, корму для тварин, тютюну для промислового виробництва, пива та вантажних автомобілів.

Протягом 3-х місяців 2013 року митники здійснили митне оформлення понад 582 тисяч тонн вантажів, через митний кордон прослідувало 724 тисячі громадян, здійснено пропуск 226 тисяч транспортних засобів та 1,4 мільйони тонн вантажів.

Загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій Чернігівської області з початку року складає 335,16 мільйонів доларів США, з них експорт складає 93,25 мільйони доларів США та імпорт – 241,91 мільйон доларів США., що за вартісними показниками – на 8% (25,08 мільйонів доларів США) та за ваговими – на 28% (63,37 тисячі тонн), більше ніж за відповідний період минулого року.

Основними торгівельними країнами-партнерами при здійсненні зовнішньоекономічних операцій суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності протягом першого кварталу були Російська Федерація (28% загального товарообігу), Республіка Білорусь (16%), Великобританія (11%).

Зберігається позитивна тенденція до зменшення середнього часу митного оформлення товарів за митними деклараціями. Порівняно з аналогічним періодом минулого року час оформлення декларацій у митному режимі “імпорт” скоротився у 1,4 рази до 53 хвилин, у митному режимі “експорт” – у 1,3 рази – до 51 хвилини, у митному режимі “транзит” – у 1,4 рази – до 13 хвилин. Аналогічно зменшується відсоток проведених митних оглядів до кількості оформлених митних декларацій: у режимі “імпорт” на 3,4%, “експорт” – на 16,9%, “транзит” – на 2,2%.

***
Нагадуємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини