Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:36

Чернігівщина нарощує площі зберігання зернових та овочів

06.04.2013   13:06Агенцiя

Цього року в області продовжується реалізація інвестиційних проектів з розбудови виробничої інфраструктури.

Елеватор

Елеватор

«Сьогодні аграрії Чернігівщини демонструють успішну роботу не лише в збиранні рекордних врожаїв, а й у розширенні потужностей для зберігання збіжжя. Будівництво елеваторів та овочесховищ є свідченням розвитку агропромислового комплексу області, гарантією продовольчої безпеки, доступних цін тощо», – наголосила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Римма Олексенко.

За її словами, у 2012 році в області було введено 6 сучасних елеваторів сукупною потужністю 284,6 тисяч тонн. Ще на 2-х елеваторах уведено в експлуатацію 1-у чергу будівництва сукупною потужністю 105 тисяч тонн. Цього року заплановано збільшити площі під зберігання зерна до 132 тисяч тонн на 4 елеваторах.

Минулого року реконструйовано та введено в експлуатацію 4 сучасні овочесховища із застосуванням новітніх технологій зберігання продукції, загальною площею 4755 м. кв. потужністю 2830 тонн. Залучення інвестицій в поточному році, дозволить ввести в експлуатацію ще 3 овочесховища із застосуванням новітніх технологій зберігання продукції, загальною потужністю 12,9 тисяч тонн. На їх будівництво інвесторами заплановано витратити 
5535 тисяч гривень, - зазначила Римма Олексенко.

Доречно згадати, що поряд з будівництвом елеваторів та овочесховищ постійно нарощується потенціал сушильного господарства. В області діє 169 сушарок на різних видах енергоносіїв, в тому числі 15 сушарок введено в експлуатацію у 2012 році. Цьогоріч планується ввести 14 сушарок загальною продуктивністю біля 10 тисяч тонн на добу. На сьогодні вже запрацювала 1 сушарка в ТОВ «Журавка» Варвинського району.

Прес-служба Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини