Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:07:15

Галузь рослинництва - база для розвитку тваринництва

29.03.2013   11:25Агенцiя

27 березня 2013 року відбулося розширене засідання Регіонального комітету з економічних реформ. Нараду провів голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Про перспективи нарощування  обсягів виробництва продукції  рослинництва як основи подальшого розвитку тваринницької галузі в області доповідав директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Анатолій Максак. За його словами, агропромисловий комплекс Чернігівщини поступово зазнає модернізаційних змін, спрямованих на розвиток багатофункціонального, ефективного сільського господарства, поглиблення та розширення переробки, випуск конкурентоспроможної на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції.

Провівши поглиблений  аналіз показників галузі рослинництва, Анатолій Максак зазначив, що вона є потужною платформою для подальшого інтенсивного розвитку тваринництва, яке має не менше резервів та можливостей для нарощування виробництва.

Використання зерна в тваринництві через виробництво і реалізацію молока вдвічі ефективніше, свинини – в 1,7 рази, яловичини – на 20 %, ніж проста реалізація зерна.
Також він висловив думку  про те, що дефіцит виробництва продукції тваринництва в державі повинен спонукати нашого виробника першими зайняти цю нішу, тим паче, маючи безліч переваг перед іншими регіонами (природно-кліматичні умови, зручне географічне розміщення області тощо).

Втілення комплексу  заходів щодо здійснення ключових напрямків розвитку аграрного виробництва дозволить досягнути тих показників, які ми очікуємо у найближчій перспективі, а це, в свою чергу, сприятиме створенню додаткових робочих місць на селі, збільшенню заробітної плати, відрахувань до бюджету та покращенню життя та побуту селянина, - наголосив у своєму заключному слові Анатолій Максак.

Прес-служба Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини