Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:23:14

У пасажирських перевезеннях Чернігова наведуть лад

28.03.2013   13:21Агенцiя

Оптимізація транспортної мережі міста – одне з основних завдань, про які заявив Сергій Андрос після призначення на посаду першого заступника міського голови.

Але навести лад в пасажирських перевезеннях без змін до сучасного законодавства – проблематично. Це розуміють і на державному рівні. Тому спеціальна робоча група Мінінфраструктури й розробила нову редакцію закону про автомобільний транспорт. Проект підписали Міністр Володимир Козак та голова Всеукраїнської Асоціації автомобільних перевізників Ігор Шкіря. До цієї групи увійшов і Сергій Андрос. Що має змінитися для пасажирів та перевізників, посадовець пояснив “Відомостям”.

Виведення з ринку “нелегальних” перевізників

– Найголовніше завдання для держави – створити й комфортні умови для роботи перевізників, і забезпечити увесь комплекс послуг для пасажирів. Починати, звичайно треба з безпеки. Це, перш за все, стосується так званих “сірих” перевезень”. Проконтролювати якість послуг на таких рейсах – не можливо. Пасажири не застраховані, технічний стан автобусів ніхто не перевіряє. Нові вимоги зроблять неможливим здійснення регулярних перевезень під виглядом нерегулярних спеціальних або перевезень для власних потреб. Суттєво збільшиться відповідальність і перевізників і водіїв за так звані “нелегальні” перевезення.

Удосконалення регулювання ринку перевезень:

– Новий закон приводить наші вимоги до технічних характеристик транспортних засобів до вимог Євросоюзу. У ньому чітко сформульовані вимоги до забезпечення послуг автостанціями і введена відповідальність суб’єктів за порушення цих вимог. Також прописані вимоги до відкриття, закриття, зміни автобусних маршрутів загального користування та формування мережі автобусних маршрутів. Крім іншого, передбачено створення системи диспетчерського керування рухом автобусів з використанням сучасної супутникової навігаційної системи.

Економічна ефективність перевезень

– Дуже чітко новий закон визначає підстави для перегляду тарифів, наприклад, при підвищення вартості палива на 10%. Одночасно він прописує чіткі терміни для прийняття такого рішення, щоб підготували населення до підвищення тарифів, зробити його більш гладким. До того ж, запровадження європейських умов доступу до ринку перевезень стимулюватиме перевізників до прозорого обліку доходів та обнародування реальної фінансової звітності.

Забезпечення добросовісної конкуренції

– Разом з тим добросовісним перевізникам необхідно забезпечити економічно вигідні умови роботи, стимулювати їх до прозорого обліку доходів, створити рівні умови роботи на ринку перевезень. У проекті передбачено підвищення вимог для допуску перевізників на конкурс: фінансова спроможність, хороша репутація, професійна компетентність. Це має сприяти укрупненню перевізників, а отже і появі нових платників податків та збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. Наше завдання – створення рівних умов господарювання на ринку перевезень.

Посилення контролю транспортного законодавства

– Контроль за виконанням усіх цих вимог має суттєво посилитися. Новий закон розширює перелік порушень, за які накладаються штрафні санкції та збільшує самі штрафи. А також передбачає перевірку на дорозі та платне вилучення транспортного засобу за перевезення пасажирів без ліцензії.

Результат відчують усі

– Такий комплекс заходів матиме позитивні результати для всіх. Пасажири отримають стабільні тарифи, безпечність перевезень та гарантію отримання якісних послуг. Перевізники – справедливі умови й прозорі правила допуску на ринок. А держава – стабільний розвиток сектору економіки та організацію транспортної мережі.

Ольга Чижова, газета “Чернігівські відомості” №13

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини