Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:12:08

Інформаційний дайджест від податкової

19.03.2013   14:32

У цій підбірці йде мова про останній день сплати авансових внесків з податку на прибуток та зміни у Податковому кодексі

Останній день сплати авансових внесків з податку  на прибуток

29 березня 2013 року останній  день сплати авансових внесків  з податку на прибуток за  березень 2013 року. Нагадуємо, що з початку цього  року діють нові реквізити бюджетних  рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток. Нові реквізити розміщено на субсайтах органів ДПС, у ЗМІ, а також Центрах обслуговування платників податків.

У Податковому  кодексі податок на прибуток підприємств зазнав революційних змін

Визнання доходів та витрат з метою визначення об’єкту оподаткування податком на прибуток здійснюється за методом „нарахувань” та співставлень, передбаченим відповідними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

Так, доходи та витрати враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування  у момент їх виникнення незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів. Кодексом передбачено поступове  зниження ставки податку на прибуток до 16 відсотків (з 01.01.2013р. застосовується ставка - 19 відсотків; з 01.01.2014р.– 16 відсотків).

Виконання завдань, покладених на  міську владу, неможливе без  належного фінансового забезпечення. А надходження коштів до бюджету  головним чином забезпечується зусиллями Державної податкової інспекції у м. Чернігові ДПС. Є такі суб’єкти господарювання які при значних сумах валових доходів сплачують мізерні, просто копійчані суми податку на прибуток. Інші  і взагалі його не сплачують, декларуючи збитки.

Найнеприємніше у цій  ситуації те, що у списку  неефективних підприємств часом значаться  і доволі відомі, котрі очолюють керівники з солідним досвідом, знані у регіоні господарники.

За результатами подання податкової звітності за 2012р. із 2504 підприємств задекларували збиткову діяльність 161.  Сума збитків -  220,5 млн. грн. У порівнянні із результатами 2011 року відбулося зменшення суми задекларованих збитків на 180,2 млн. грн.

При опрацюванні звітності встановлено, що найбільша кількість збиткових підприємств у торгівлі - 66 (сума збитків 45,9 млн. грн.), у промисловості – 33 (сума збитків 109,1 млн. грн.), а у будівництві – 18 (збитки 26,1 млн. грн.).

Вихід із ситуації щодо зменшення  збиткових підприємств у Чернігові податківці вбачають у проведенні системної роботи у цьому напрямку. Йдеться про зустрічі з керівниками, проведення засідань робочих груп, підвищення якості документальних перевірок та першочергове проведення камеральних перевірок. До речі, податку на прибуток з початку року надійшло 34,6 млн.грн., це більше минулорічного надходження на 4,2 млн. грн.

Податкова служба  взяла  чіткий орієнтир на поглиблення партнерських відносин з платником, максимальну  лояльність у ставленні до нього. Адже  ми добре розуміємо, що від стану нашої економіки, наповнення бюджету залежить добробут людей, міць держави. Ефективна робота підприємств  потрібна не лише податковій службі. Збитково працювати – непрестижно, а імітувати  збитки – злочинно.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини