Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:31:56

Чернігівщина – 2012. Підсумки року: три п’ятірки

22.02.2013   12:04Агенцiя

Позитивну роботу області в галузі сільського господарства 19 лютого 2013 року було відзначено на розширеному засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України, в якому взяв участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Повідомляє прес-служба Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Така оцінка є об’єктивною, адже Чернігівська область посіла 5 місце серед регіонів за підсумками рейтингового оцінювання діяльності агропромислового комплексу України. Чернігівщину випереджають такі регіони як: Черкаська, Київська, Сумська та Харківська області.

З індексом 107,9% область увійшла також у п’ятірку передових областей у державі за темпами росту виробництва сільськогосподарської продукції.

Зібраний найвищий за всю свою історію урожай зерна – понад 2,9 млн. тонн при середній урожайності 43,1 ц/га, забезпечив, знову ж таки, п’яту сходинку серед восьми кращих регіонів України по збиранню зернових культур у 2012 році.
У сільськогосподарських підприємствах за минулий рік нарощено поголів’я великої рогатої худоби (+1,6%) та корів (+0,5%), що дало можливість закріпитись на другому місці в країні по їх чисельності після Полтавської області.

Слід зазначити, що на колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України були оголошені подяки за сумлінну працю та досягнуті результати в ім’я економічного розквіту України. Серед нагороджених і наш земляк – голова фермерського господарства “Бутенко” Менського району Олексій Бутенко.

Коментуючи ситуацію в аграрному секторі області директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак наголосив: “Перш за все – це є результатом клопіткої, наполегливої праці селянина-трудівника. Хочеться відмітити, що отримані досягнення не є кінцевою межею, оскільки аграрний потенціал області ще далеко невичерпаний. Тому перед нами сьогодні стоять завдання не лише наростити обсяги виробництва, але й щоб отримані результати знайшли своє відображення у розвитку сільських територій”.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.