Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:02:31

Про роботу ліфтового управління у Чернігові

14.02.2013   08:19

Про роботу ліфтового управління №5 приватного акціонерного товариства "Отіс" у 2012 році” на розширеній міській нараді інформував начальник Олександр Лапкіс.

На сьогоднішній день діє понад 20 нормативно-правових актів щодо ліфтів, які найчастіше суперечать одне одному, зазначив О. Лапкіс. На його думку, їх необхідно привести у відповідність до європейських норм експлуатації ліфтів.

Зокрема, найбільш актуальна проблема – це обмеження експлуатації ліфтів 25-роками. Адже, зупинка ліфта за терміном експлуатації, а не за технічним станом, вважає начальник підприємства, не доречна. Необхідно законодавчо переходити на систему планово-попереджувальних ремонтів. Крім того, він зазначив, що на виконання вказаної Програми щодо зупинки всіх ліфтів, які відпрацювали 25 років, в Україні знадобиться 5-6 млрд. грн. Для Чернігова на сьогодні потрібно 24 млн. грн., й кожного року витрати збільшуються, адже ліфтовий парк старіє.

З 1 січня 2013 року на баланс підприємства передані ліфти ЖЕУ-2. За словами начальника підприємства, найбільша проблема підприємства – велика заборгованість за технічне обслуговування і капітальний ремонт. Ціни за технічне обслуговування ліфтів були складені у 2007 році, отже це негативно впливає на технічний та естетичний стан ліфтів міста.

О. Лапкіс також навів дані соціологічного опитування, проведеного Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень щодо якості роботи ліфтів у чернігівських будинках. Серед опитаних 57 % оцінили роботу ліфтів як добру, 26 % - як задовільну, погану – 7 %, вкрай незадовільну – 5 %, відмінну – 3 %, не визначились – 2 %.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини