Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:59:57

У 2012 підприємства агропромислового комплексу Чернігівщини отримали кредитів майже на 340 мільйонів

12.02.2013   10:51Агенцiя

Днями, Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації спільно з Управлінням Національного банку України в Чернігівській області провели нараду з питань кредитування підприємств агрокомплексу області.

Як було зазначено на заході, в  якому взяли участь представники більше двадцяти банківських установ області, банки з кожним роком нарощують об’єми кредитування чернігівських аграріїв. Так, минулого року підприємства аграрного сектору отримали кредитів на суму майже 340 млн. грн., що на 27 млн. грн. більше ніж у 2011 році. Найбільш активно сільгоспвиробників кредитують «Державний ощадний банк України», «Державний експортно-імпортний банк України», «ПУМБ» та «Промінвестбанк».

Наразі запропоновані  відсоткові ставки по кредитах коливаються  в межах 20-25% річних в національній валюті. Але банківські структури не виключають можливості в індивідуальному порядку, в залежності від надійності кредитоотримувача розглянути можливість зниження відсоткових ставок.

Зі слів заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Савченко, більшість сільгосппідприємств через сезонність виробництва потребують щорічної кредитної підтримки. Крім того, дуже суттєвим є фактор розуміння важливості підтримки аграрного сектору як такого, що гарантує продовольчу безпеку країни. Наближаються весняно-польові роботи, на які, за підрахунками, необхідно 1,4 мільярда гривень, з них запозиченню підлягають - 0,3 млн. грн. Тому підприємства-позичальники надіються на кредитні програми від банків, які були б прийнятними для їх отримання.

Прес-служба Департаменту агропромислового
 розвитку облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини