Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:03:18

Розвиток співпраці між податковою та бізнесом

08.02.2013   14:37

Зустрічі з суб’єктами господарської діяльності, які сприяють вирішенню невідкладних питань і розвитку співпраці між податковою та бізнесом є важливими заходами, проводимими міськими податківцями.

Марухленко Олександр

Марухленко Олександр

Наразі запроваджено низку нововведень, спрямованих саме на такі цілі. Серед них Єдиний реєстр платників ПДВ, Центр обслуговування платників податків, Центр сертифікації електронних ключів, Центральний офіс з обслуговування великих платників податків, які мають на меті не лише допомогти бізнесу, а й підвищити інвестиційну привабливість країни та інше.

У той же час відпрацьовуються підприємства, які при значних  доходах сплачують мізерні податки.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС створена комісія з вивчення причин низької податкової віддачі та збитковості підприємств, на яку запрошуються керівники підприємств, які потребують особливої уваги з боку податкових органів (при значних валових доходах вони декларують податкову віддачу менше 1% та нижче середньогалузевого рівня як по області так і по Україні), де у формі діалогу вивчаються причини такого фінансового стану та визначаються основні перспективні напрямки щодо збільшення надходжень до бюджету.

 Така всебічна співпраця не проходить марно – переважна більшість платників податків усвідомлює та підтримує державні ініціативи податкової служби. З кварталу у квартал простежується тенденція до зменшення кількості збиткових підприємств та задекларованих ними сум збитків. У порівнянні з даними поданої до податкової інспекції звітності, кількість таких підприємств зменшилася на 77, а сума збитків - на 30,4 млн.грн.

Більшість підприємств декларують свою збитковість протягом тривалого  часу, що суперечить принципам ринкової економіки. Адже працювати собі у збиток – це повільно рухатися до банкрутства, чого жоден керівник не повинен допустити. Ось і постає запитання – чи не “штучна” ця збитковість? А підтвердженням цьому свідчать результати проведеної працівниками інспекції контрольно-перевірочної роботи, зменшено збитки на 10,4 млн.грн.

Низьку податкову віддачу також  декларують деякі підприємства торгівлі, що є вкрай недопустимим. До таких  підприємств у податківців особлива увага і контроль за їх діяльністю буде постійним та пильним.

До речі, з початку року податку на прибуток  сплачено  11,2 млн.грн., що на 8,4 млн.грн. більше минулорічного періоду.

Олександр Марухленко, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини