Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:29:32

Електронна РРО - звітність - роз'яснення

01.02.2013   10:03

Останні зміни в оподаткуванні стали предметом обговорення на засіданні "круглого столу", який провели міські податківці спільно із завідувачем сектору контролю за проведенням готівковими розрахунками управління податкового контролю ДПС в Чернігівській області І.І.Єсіпенком, представниками сервісних служб міста та підпрємцями.

Міські податківці та суб'єкти господарювання, зокрема, обговорили потенційні законодавчі ініціативи, які мають вдосконалити адміністрування податків, уніфікувати підходи до обліку тощо.

Першим етапом покращення послуг для платників податків - є впровадження  податковою службою можливості подання податкової звітності в електронному вигляді.
З нового року органи ДПС перейшли на приймання в електронному вигляді інформації з РРО. Передбачено запровадження електронної контрольної стрічки РРО та модемів, призначених для передачі копій сформованих РРО розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці у пам'яті РРО або у приєднаних до них модемів.

Відкриваючи захід начальник ДПІ у м. Чернігові ДПС Федір Уляненко наголосив на тому, що створення контрольної стрічки в електронній формі є інновацією у застосуванні РРО. "Впровадження контрольної стрічки в електронній формі є позитивною тенденцією до спрощення документообігу. По-перше, це надасть можливість суб'єктам господарювання не друкувати на папері і не зберігати протягом 3 років паперову контрольну стрічку РРО, а по-друге дозволить їм, у разі використання сучасної касової техніки, не подавати щомісячно звітність про використання РРО до органу ДПС", - наголосив податківець.

Обговорювалися практичні питання щодо передачі копій розрахункових документів сформованих РРО.

Користувачам касової техніки було рекомендовано звертатися до центрів сервісного обслуговування або виробників реєстраторів розрахункових операцій щодо проведення ними відповідного доопрацювання даної моделі у термін до 01.07.2013 р.

Не оминули і таке питання, як застосування РРО на торгівельних місцях, розташованих у місцевості, де немає стійкого Інтернет - зв'язку. Роз'яснено, що такі питання вирішуються безпосередньо з інформаційними еквайєрами, перелік яких розміщено на сайті ДПСУ. Інформаційний еквайєр - це учасник платіжної системи Національної системи масових електронних платежів з обмеженими функціями, який надає суб'єктам господарювання послуги з технічної підтримки, інформаційного обслуговування згідно із технологією зберігання та збору РРО для органів ДПС. Він отримав від Нацбанку висновок про відповідність зазначеним вимогам та правилам роботи,
Вказаний сервіс значно спростить для підприємців процес формування та надання звітності. Також знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками податкової. Крім того, надасть можливість скоротити кількість перевірок суб'єктів господарювання за рахунок застосування дистанційного контролю.

"Слід зазначити, що на період освоєння нової технології, а саме до середини 2013 р., до платників податків штрафні санкції застосовуватися не будуть", - закінчив зустріч Ігор Єсіпенко.

 


 

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.