Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 21 вересня, 04:17:46

Мінекономіки запускає серію тренінгів в рамках державної програми грантового навчання «Від заявки до гранту»

20.09.2024   10:51Агенцiя

Міністерство економіки розпочало серію тренінгів «Основи грантового фінансування для переробних підприємств. Розробка, написання та захист бізнес-плану».

 У рамках навчальної програми представники переробних підприємств зможуть безоплатно отримати індивідуальні консультації щодо чинних можливостей грантового фінансування, розібратися з впровадженням організаційних процесів для створення проєктів, бізнес-планів та грантових заявок. Крім того, вони зможуть підготувати актуальну грантову заявку в режимі реального часу з професійним супроводом консультанта.

Кожен тренінг — це інтенсивний одноденний курс, спрямований на підвищення компетентності власників та керівників підприємств переробної промисловості у сфері залучення грантового фінансування.

Навчальна програма реалізується в онлайн-форматі та доступна до кінця листопада 2024 року. Тренінги та воркшопи проходитимуть щотижня.

До навчання можуть долучитися представники підприємств молочної, хлібопереробної, косметичної, парфумерної галузі, галузі літальних апаратів та БПЛА, підприємств легкої промисловості та інших. Зареєструватись можна за посиланням: https://forms.gle/Qzmw7DQoG9PLD3xk9

Уряд, зокрема, Міністерство економіки в межах політики «Зроблено в Україні» системно розробляє та впроваджує інструменти для підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу.

Державна програма грантового навчання започаткована в межах урядової політики “Зроблено в Україні” за участі Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти. Мета проєкту – збільшити кількість успішних отримувачів державного гранту на створення або розвиток виробництв переробної сфери. Імплементатором програми виступає консалтинговий центр ADF Office, що спеціалізується на роботі з грантовим фінансуванням

Довідково:

Державний грант на створення або розвиток виробництв переробної промисловості започаткований урядом у 2022 році для підприємців, які прагнуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки. Держава надає до 8 млн грн безповоротної допомоги для реалізації виробничих проєктів. За умовами програми учасники зобов’язані протягом 3 років з дня отримання гранту сплатити податки, збори та ЄСВ у розмірі отриманих коштів та створити не менше 25 робочих місць. Подати заявку на отримання гранту можуть як досвідчені підприємці, так і особи без досвіду підприємництва. Подати заявку можна через портал Дія.

Отримати фінансування можуть підприємці, які:

    Не розміщені та не провадять діяльність на тимчасово окупованих територіях станом на момент подання заявки;
    Не провадять господарську діяльність на території рф;
    Не належать до підсанкційних осіб;
    Не є банкрутами та не перебувають у стадії банкрутства;
    Мають кінцевих бенефіціарів – громадян України.

Заявники мають забезпечити від 20% до 50% співфінансування у грошовій формі. Це може бути реалізовано власними коштами, кредитними ресурсами або компенсацією від органів місцевого самоврядування.

За додатковою інформацією пишіть на пошту:  grantpererobka@gmail.com

Міністерство економіки України
 

Останні новини Чернігівщини

«Фінансова грамотність з нуля». Для чернігівців запустили безкоштовний онлайн-курс із фінансової грамотності

«Фінансова грамотність з нуля». Для чернігівців запустили безкоштовний онлайн-курс із фінансової грамотності 17:09

Чернігівців запрошують на безоплатний онлайн-курс із фінансової грамотності від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр. Учасникам пояснять, як планувати сімейний бюджет, користуватися фінансовими інструментами, інвестувати кошти та збільшувати дохід.

 У Сновській громаді Корюківщини поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який систематично вчиняв домашнє насильство

У Сновській громаді Корюківщини поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який систематично вчиняв домашнє насильство 16:05

Житель одного з сіл району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

В’ячеслав Чаус юним боксерам: Кожна перемога цінна. Та українці на п’єдесталах світу саме в цей буремний час – додатковий ковток сили 15:56

4 «срібла» та 2 «бронзи» від боксерів Чернігівщини поповнили скарбничку національної збірної на чемпіонаті Азії з боксу. Змагання проходили протягом серпня-вересня в Аль-Айні, Об’єднані Арабські Емірати.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:52

Протягом минулої доби зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію та 30 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 27 пожеж. Внаслідок цих подій 6 осіб постраждали.

Чернігівські спортсмени вибороли золото і бронзу зі стрільби кульової на літньому чемпіонаті України 10:33

Завершилися змагання Відкритого літнього чемпіонату України з олімпійських вправ імені ЗТУ А.П.Кукси зі стрільби кульової, що проходили з 12 по 19 вересня 2024 року у місті Вінниця

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини