Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 18:43:21

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

18.09.2024   17:43Агенцiя

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (62,4 відс.) становить податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 3,6 млрд гривень.
Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 1 млрд грн (17,4 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів).
Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 681 млн грн (11,7 відс. доходів місцевих бюджетів).
Акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та акцизного податку на пальне надійшло 238 млн грн (4,1 відс.).
Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 4,4 відс.: податку на прибуток сплачено 101 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 117 млн грн, екологічного податку – 13 млн гривень.  
П’яту частину надходжень до місцевих бюджетів області забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я  (20,6 відс. або 1,2 млрд грн). Також значні суми забезпечили платники, що здійснюють діяльність у сфері сільського господарства (18,9 відс. загальної суми або 1,1 млрд грн), промислові підприємства (16,5 відс. або 962 млн грн).
Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (19,0 відс. загальної суми надходжень).
Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 530 млн грн (9,1 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 256 млн грн (4,4 відс.), лісового господарства – на 126 млн грн (2,2 відс.), будівництва – на 85 млн грн (1,4 відс.).

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Віддала 58 тисяч гривень за неіснуючий трактор: поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар тільки після його отримання 15:09

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в інтернеті та на сайтах безкоштовних оголошень. 18 вересня до поліції звернулася 44-річна жителька Чернігова. В Інтернеті жінка знайшла оголошення про продаж трактора за привабливою ціною.

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин 15:03

Члени сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин мають право на грошове забезпечення захисників.

«Власна справа» на Чернігівщині: 113 позитивних рішень цього року

«Власна справа» на Чернігівщині: 113 позитивних рішень цього року 14:57

У поточному році 113 жителів Чернігівщини стали переможцями за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Сума фінансової підтримки від держави на започаткування або розвиток їх бізнесу становить 26,9 млн грн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:54

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 26 пожеж та 2 випадки загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 1 особа постраждала.

Міжнародні та вітчизняні організації актуалізують потреби Чернігівщини для ефективної підтримки населення 09:46

Чергова координаційна зустріч з партнерськими організаціями ООН, які надають гуманітарну допомогу нашому регіону з початку повномасштабної війни, відбулася сьогодні на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Мета – актуалізувати потреби для раціонального планування своєї діяльності на наступні періоди.