Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:10:34

Конкурс бізнес-проєктів від програми CLEAR, Global Communities

05.08.2024   09:55Агенцiя

Грантовий конкурс бізнес-проєктів оголошується в межах компонента «Економічне відновлення та ринкові системи» (EMRS) Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (далі — програма CLEAR), що впроваджується міжнародною організацією Global Communities.

Програма CLEAR підтримується Бюро гуманітарної допомоги (далі — BHA) Агентства США з міжнародного розвитку та спрямована на надання допомоги у відповідь на гуманітарні потреби в Україні. Програма CLEAR має на меті порятунок життів, зменшення страждань та задоволення потреб постраждалих осіб, одночасно підтримуючи громади у їх діяльності щодо реагування на такі потреби.

В межах грантового конкурсу бізнес-проєктів програма CLEAR надасть підтримку мікро- та малим бізнесам, які постраждали від війни. На конкурсній основі гранти зможуть отримати фізичні особи, мікро- та малі бізнеси, які зазнали негативного впливу війни (втрачене або пошкоджене майно, вимушена релокація, порушена логістика, зменшені продажі, міграція працівників та інші обставини), а також вони матимуть можливість отримати інформаційну та консультаційну підтримку.

Цілями цього конкурсу є:

    відновлення роботи бізнесу, який постраждав від російської агресії;  
    започаткування власної справи особами, які постраждали від російської агресії;  
    збереження, створення або відновлення робочих місць;
    зростання кількості нового бізнесу.

Участь в грантовому конкурсі бізнес-проєктів мають право брати учасники, які фактично проживають та/або зареєстровані, і здійснюють (або планують здійснювати)  господарську діяльність на території  громад, список яких наведено нижче:

    громади Чернігівської області: Коропська, Корюківська, Лосинівська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська, Сосницька, Тупичівська, Менська, Любецька;
    громади Дніпропетровської області: Царичанська, Васильківська, Покровська, Софіївська, Зеленодольська, Апостолівська, Миколаївська, Гречаноподівська, Піщанська, Могилівська, Слобожанська, Новоолександрівська, Петриківська;

    громади Запорізької області: Широківська, Кушугумська;

    громади Миколаївської області: Вознесенська, Баштанська, Галицинівська, Снігурівська, Березнегуватська, Широківська, Шевченківська, Арбузинська, Мостівська, Прибужанівська, Доманівська, Олександрівська, Бузька, Кам’яномостівська;

    громади Харківської області: Чугуївська, Роганська, Малинівська, Балаклійська, Вільхівська, Мереф’янська, Дергачівська, Липецька;

    громади Херсонської області: Високопільська, Кочубеївська, Музиківська, Чорнобаївська, Великоолександрівська.

В конкурсі передбачено два типи грантів:

    Лот 1 – гранти до 1000 дол. США на започаткування або відновлення бізнесу.
    Лот 2 – гранти від 1001 до 5000 дол. США на відновлення бізнесу.

Співфінансування від учасників в межах даного конкурсу не вимагається.

Від одного учасника може бути подана тільки одна заявка. Бізнес-проєкти мають бути впроваджені до 30 листопада 2024 року.

Щоб взяти участь у грантовому конкурсі, учасники повинні заповнити онлайн форму та прикріпити необхідні документи:

    Додаток 1 — Бізнес-проєкт у форматі WORD.
    Додаток 2 — Бюджет бізнес-проєкту у форматі EXCEL.

Бюджет розраховується у доларах США. Виплати гранту будуть здійснюватися у національній валюті (гривнях) за курсом Національного банку України на день виплати.

Форми додатків можна завантажити за цим посиланням.

Документи на участь у грантовому конкурсі будуть прийматися у 2 етапи:

    Етап 1: До 23:59 години 10 серпня 2024 року.
    Етап 2*: До 23:59 години 25 серпня 2024 року.

Про результати розгляду документів учасників буде повідомлено письмово електронною поштою до 10 вересня 2024 року включно.

 *ВАЖЛИВО: Якщо під час розгляду документів першого етапу переможцями буде визначено таку кількість бізнес-проєктів, що призведе до вичерпання бюджету грантового конкурсу програми СLEAR, Global Communities залишає за собою право достроково завершити прийом документів на участь у конкурсі. В такому випадку, Global Communities офіційно повідомить про таке рішення на офіційній сторінці Програми CLEAR у Facebook.

У разі виникнення запитань щодо грантового конкурсу бізнес-проєктів зацікавлені учасники можуть звертатися:

    На безкоштовну гарячу лінію за телефоном 0-800-300-510
    У застосунку WHATSAPP за телефоном +38 098 1880450  
    На електронну пошту

FEEDBACK-UA@GLOBALCOMMUNITIES.ORG

Запити обробляються з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00.

Детальніше ознайомитися з усіма умовами грантового конкурсу бізнес-проєктів в межах компонента «Економічне відновлення та ринкові системи» (ERMS) програми CLEAR можна у Положенні про конкурс.

Детально: https://www.prostir.ua/?grants=konkurs-biznes-projektiv-vid-prohramy-clear-global-communities  

За повідомленням  Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини