Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 08:20:52

У Чернігові нагородили лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського

16.09.2023   09:09Агенцiя

Чернігівська обласна премія імені Михайла Коцюбинського відзначає авторів літературних, мистецьких, наукових досягнень, пов'язаних з Чернігівщиною.

Її вручення щорічно з 1991 року приурочується до дня народження письменника – 17 вересня.

Цьогоріч, напередодні дня народження класика української літератури, нагороди лауреатам передала директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОВА Людмила Замай у літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.

    «Я рада з того, що наша область має таку премію. За понад 30 років її існування лауреатами стали більше 100 видатних людей не лише з Чернігівщини, а й з інших міст України. Більшість – наші земляки. Серед них Станіслав Реп’ях, Дмитро Іванов, Володимир Сапон, Володимир Ємець, Федір Кравчук, Володимир Банюк, Любомир Боднарук, Віра Зайченко, Олексій Биш, академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди», Чернігівський народний хор, Любов Веселова, Ганна Арсенич-Баран, Валентина Мастерова, Ніна Ткаченко та багато інших», – зазначила Людмила Замай.

Лауреати обласної премії імені М. М. Коцюбинського нагороджені у шести номінаціях:

«Поезія» – Соколов Юрій Юрійович – поет, громадський діяч. За поему «Рубікон».

«Проза» – Михайленко Валентина Микитівна – письменниця. За книгу «Скарб під знаком риби».

«Народознавство» – Кирієнко Іван Олексійович – краєзнавець. За книги «Черниш. Книга 1» та «Черниш. Книга 2. І хрестиком, і доріжкою».

«Декоративне та образотворче мистецтво» – Черниш Андрій Андрійович – художник. За цикл робіт «Співи Полісся».

«Музичне мистецтво» – Гончаренко Марина Анатоліївна – народна артистка України, викладачка Чернігівського фахового музичного коледжу імені Левка Ревуцького. За особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини та України.

«Театральне мистецтво» – Салдецька Тетяна Василівна – актриса Чернігівського обласного молодіжного театру, провідна майстриня сцени. За роль Касандри у виставі «Касандра» за творами Лесі Українки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини