Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 12:31:48

Американський кларнетист Юліан Мілкіс - на підтримку Збройних Сил України

02.07.2023   12:02Агенцiя

В рамках благодійного туру на підтримку Збройних Сил України всесвітньовідомий американський кларнетист українського походження Юліан Мілкіс в перший день липня 2023 року завітав з концертом до Чернігова.

 

У супроводі Духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ (начальник центру — художній керівник підполковник Ігор Кішман) музикант виступив у Чернігівському обласному філармонійному центрі. За диригентським пультом протягом концерту працювали заслужений артист України Олександр Шевчук, Роман Павлів та Ігор Кішман.

Концерт відбувся за підтримки ГО "Північна Культурна Столиця".

Юліану Мілкісу пощастило. У свій час він був  єдиним учнем світової легенди кларнета Бенні Гудмана. Цей факт зробив не лише хорошу рекламу музиканту, але й визначив для нього рівень професійної майстерності. Нині Юліан Мілкіс є затребуваним камерним та джазовим музикантом практично на всіх континентах, включаючи Далекий Схід, Європу та Америку. До початку Широкої війни маестро нерідко виступав і в Росії. Але його принципова публічна громадянська позиція, яка демонструє несприйняття російської військової агресії проти України, зробила артиста відкритим ворогом путінської Росії. Юліан Мілкіс вирішив допомогти своїй батьківщині тим, що у нього виходить найкраще – музикою. Українцям він влаштовує благодійні концерти, під час яких відбувається збір донатів на користь ЗСУ.

Програму концерту в Чернігові склали як класичні твори Вольфганга Амадея Моцарта та Джузеппе Верді, так і музика сучасних українських композиторів - Мирослава Скорика, Лева Колодуба, Валентина Сільвестрова та Олександра Родіна. Особливо приємним сюрпризом для аудиторії стала присутність в залі філармонійного центру самого Олександра Родіна, автора популярного твору "Ой, ходить сон", який отримав великий успіх серед чернігівських слухачів. Цей момент, про який анонсували заздалегідь, додав святкового настрою і вражаючих емоцій під час концерту.

Благодійний тур Юліана Мілкіса на підтримку Збройних Сил України свідчить про його сильну зв'язок з батьківщиною та бажання допомогти у важкому часі для України. Це ще один приклад того, як мистецтво може об'єднувати людей та створювати позитивний вплив на суспільство.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини