Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:41:47

У творчій співпраці з НСТДУ

08.05.2023   16:35Агенцiя

Чернігівське обласне відділення, утворене майже чотири роки тому, завжди виявляє готовність до різнопланової співпраці з Національною спілкою театральних діячів України. Одним з напрямків роботи НСТДУ є проведення шкіл творчої майстерності молодих театральних митців.

Так, у жовтні 2020 року член правління облвідділення НСТДУ, заслужений артист України Андрій Бакіров в якості куратора взяв участь у роботі Школи режисерської майстерності НСТДУ, яка проводилась у Києві на базі Арт-центру ім. Івана Козловського.

У листопаді 2020 року за сприяння НСТДУ на базі Чернігівського академічного облмуздрамтеатру було проведено регіональну школу акторської майстерності для молодих акторів Чернігівщини «МОЛОДІ – МОЛОДИМ».

09-10 червня 2021 року базі Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка відбулося засідання Ради НСТДУ за участю членів Ради та представників регіональних відділень Спілки. А нині Національна спілка театральних діячів України проводить на базі Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка школу молодих режисерів під кураторством визнаного майстра режисури Андрія Бакірова. Мета цього заходу – дати можливість майбутнім режисерам побачити процес постановки вистави безпосередньо у театрі, познайомитися з усіма етапами творчого процесу.

З другого травня протягом тижня троє молодих режисерів спостерігатимуть перші кроки народження спектаклю – ознайомлення з драматургічним твором, відбір акторського складу виконавців, рольове читання текстів, обговорення концепції сценографічного і музичного оформлення вистави. Матеріалом для навчального процесу школи НСТДУ стане постановка режисером Андрієм Бакіровим вистави «Гріх» за п’єсою українського драматурга Володимира Винниченка.

Наступний етап практичного навчання молодих режисерів заплановано на червень цього року, коли розпочнеться репетиційний процес з акторами спочатку в класах, а згодом і на великій театральній сцені. А на фінальному етапі, який відбуватиметься в серпні, учні школи НСТДУ мають побачити створення кінцевого мистецького продукту, тобто репетиції в сценічних костюмах і декораціях, постановка світла і звуку, підготовка до здачі вистави Художній раді театру, прем’єрний показ вистави.

Тож побажаємо талановитій театральній молоді плідної роботи за програмою школи НСТДУ, надбання нових навичок і умінь у ході навчального процесу, а куратору навчання – успішної реалізації творчих ідей на сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
Джерело: https://teatr.cn.ua/u-tvorchij-spivpratsi-z-nstdu/


 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.