Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:22:28

"Пейзажі, намальовані світлом" від польських фотохудожників

04.05.2023   11:50Агенцiя

3 травня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття виставки світлин "Пейзажі, намальовані світлом" членів фотоклубу "Об'єднання митців Польської Республіки" й Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) Уршулі та Павла Ференців (Польща).

 Кураторами виставки виступили члени Національної спілки фотохудожників України Сергій Тарабара і Микола Верповський.
  Про звітну фотовиставку ЧОО НСФХУ можна прочитати за посиланням: http://libkor.com.ua/news/5412-zvitna-fotovistavka-chernigivskoyi-oblasnoyi-organizaciyi-nsfhu-na-storoni-svitla.
  Мистецтво – це універсальна мова, яку можуть зрозуміти у будь-якому куточку світу. Від початку повномасштабного вторгнення Польща надає Україні велику допомогу й підтримку, і тішить те, що наші дружні стосунки продовжуються і у мистецтві, культурних зв'язках та взаємопізнанні наших країн.
  На відкритті про фотовиставку "Пейзажі, намальовані світлом" розповідали ведуча і завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ Катерина Мехеда та куратор виставки і член НСФХУ Сергій Тарабара, а своїми враженнями поділилися журналіст і письменник Владислав Савенок, художниця та поетеса Тетяна Тимошенко, фотомисткиня і членкиня чернігівського фотоклубу "Прекрасне поруч" Наталія Василинчук.
  Аби не проґавити відеозвіт із вернісажу – слідкуйте за оновленням новин на сайті або на сторінках бібліотеки у соцмережах.
  Коротко про авторів
Павел Ференц народився 1960 року. Педагог, музикант, фотохудожник. Живе і працює у рідному місті Новий Сонч. Працює в жанрі пейзажної, репортажної, вуличної та концертної фотографії.
Уршуля Ференц народилася 1962 року. Працює в жанрах пейзажу, натюрморту і концертної фотографії.
  Автори займаються фотомистецтвом з 2009 року. Вони – члени Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP), фотоклубу "Об'єднання митців Польської Республіки" та Сондецького фотографічного товариства. Нагороджені "Золотим Сондецьким яблуком" за активну діяльність у розвитку мистецтва фотографії.
   Більше, зокрема про відзнаки та експозиції, у яких автори брали участь, можна дізнатися, переглянувши пресрелізи до виставки.
  В експозиції представлено 40 світлин. Це колекція фотографій, створених протягом кількох останніх років, які представляють красу польського пейзажу. Вони були зроблені під час багатьох фотографічних пленерів та фотоекспедицій і є результатом багатогодинного спілкування з природою.
  Виставка чекатиме на відвідувачів у читальній залі бібліотеки (ІІ поверх) до кінця травня.

За додатковою інформацією звертатися:
Катерина Мехеда,завідувачка відділу мистецтв, членкиня НСЖУ

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.