Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:04:30

Крізь сміх і сльози

28.02.2023   20:05Агенцiя

Дуже легко піддатися смутку чи впасти в тривогу, коли закінчується рік, протягом якого твоя рідна країна потерпає від нападу лютого ворога, а кінця війни ще не видно. Та за цей рік страждань і випробувань українці зрозуміли, що страхами й плачами перемоги не здобути, і щоб здолати ворога, потрібні міцність духу, бадьорий настрій і впевненість у своїх силах.

І якщо напередодні виповнення річниці повномасштабного вторгнення в Україну російського війська люди хочуть іти до театру, готові дивитися комедійну виставу, здатні посміятися зі сценічних жартів і сюжетних перипетій вистави, годі сумніватися в міцності їхнього духу і безмежності вірі в перемогу українського народу в цій жорстокій війні. Саме такий заряд бадьорого настрою отримали глядачі, які прийшли цього четверга на перегляд вистави «Боїнг-Боїнг» за п’єсою М.Камолетті та спостерігали за романтичними пригодами молодого паризького ловеласа з трьома чарівними стюардесами.

Зовсім інша атмосфера панувала під час презентації експериментального мистецького проєкту «Рік потому», представленого чернігівцям творчим ансамблем акторської молоді театру 24 лютого, у зв’язку з виповненням річниці війни, в якій український народ відстоює свою незалежність. Художня композиція, в яку входили поетичні твори, музичні і пісенні номери, хореографічна замальовка, глибоко схвилювала глядацьку аудиторію, знайшла відгук в серцях присутніх, викликала у кожного незабутні спогади, пов’язані з пережитим лихоліттям воєнного часу. Глядачі разом з учасниками мистецького проєкту хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих протягом цього тяжкого року, а наприкінці бурхливими оплесками висловили свою вдячність воїнам Збройних Сил України, присутнім в залі, а також акторам, які підготували і провели цей благодійний захід.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини