Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:54:43

У Чернігові, у мікрорайоні Масани, з'явився новий культурно-мистецький простір

13.01.2023   14:22Агенцiя

У Чернігові, у мікрорайоні Масани, організовують новий культурний простір, який об'єднає під одним дахом бібліотеку, музичну та художню школи. 

 Управління культури та туризму Чернігівської міської ради наразі працює над дизайном та наповненням цього приміщення. Під час круглого столу 11 січня зібралися фахівці управління та мешканці мікрорайону, аби обговорити всі питання стосовно майбутнього цього простору.

— Ми намітили стратегічну ціль — поспілкуватися відкрито і публічно, поговорити про цей простір та як він виглядатиме в майбутньому. Для нас це дуже важливо, тому що ми сьогодні своїми силами намагаємось робити ремонтні роботи, для того щоб відбувалася фахова діяльність. У перспективі ми хотіли би бачити запити громади мікрорайону Масани, що вони хотіли б і як вони бачать цей культурний просвітницький осередок, — розповів начальник управління культури та туризму міськради Олександр Шевчук.

Цей заклад розташований в одній із багатоповерхівок по вулиці Незалежності.  Тут вже функціонує філіал міської школи мистецтв та перша у цьому мікрорайоні бібліотечна філія.

— Під час розбудови мікрорайону Масани культурно-просвітницька тема не була врахована і ми хотіли б це надолужити. Це тільки перший крок. В перспективі ми бачимо тут дуже багато речей, які потрібно зробити, починаючи з відкритої сцени, яка працювала б для громади, завершуючи відкриттям інших культурно-мистецьких осередків, оскільки мікрорайон концентрує дуже багато молоді, яка повинна отримувати ці послуги і розвиватися, — говорить Шевчук.

Для того, щоб врахувати всі побажання чернігівців, в управлінні культури та туризму раніше провели анкетування, на основі якого і розробляється концепція майбутнього закладу.

Концепцією та дизайном приміщення займатиметься український архітектор та співзасновник однієї з провідних науково-дослідницьких лабораторій Юрій Кайгородцев, який представив початковий варіант проєкту організації культурного простору.

— Ідея — максимально інтегрувати простір, тому що є книжки, як ви бачите, це яскраві плями. І вони самі за себе говорять. Тому просто треба зробити максимально аскетичним, але інтуїтивно зрозумілим. Якщо ми говорим про бібліотеку, можна об’єднати полички на стінах зі стелею, щоб простір не розділявся окремо на стіни чи стелю. Тобто, зробити цілісний простір, розподілити його на комірки з книжками залежно від тематики, — розповів архітектор.

Відкривати культурно-мистецький простір планують вже після завершення ремонту будівлі. За словами Олександра Шевчука, відбудеться це у першому-другому кварталі цього року.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини