Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:23:13

Раїса Борщ: «Я хочу бачити вас, друзі!»

28.11.2022   09:57Агенцiя

«Я хочу бачити вас, друзі!» З цих поетичних рядків 27 листопада 2022 року розпочалася творча зустріч з прихильниками бандурного мистецтва та поезії заслуженої артистки України, художньої керівниці та головної диригентки Капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру, викладача-методиста Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького Раїси Борщ.

Цього листопада пані Раїса відсвяткувала свій ювілей. І понад півстоліття вона на сцені – як співачка, бандуристка, диригентка. Не злічити лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів, яких вона виховала як педагогиня.
Вітаючи Раїсу Борщ з ювілеєм, директорка департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОВА Людмила Замай підкреслила: «Капела бандуристів — це легенда Сіверського краю, відома далеко за межами нашої області. Ми дуже горді, що ви популяризуєте українську пісню, яка є генетичним кодом нашої нації».
Цього дня разом зі своїм колективом Раїса Борщ святкувала ювілей на сцені, презентуючи концертну програму «Я хочу бачити вас, друзі!». У програму увійшли найпопулярніші твори з репертуару капели – як авторські пісні Раїси Борщ, так і твори українських і зарубіжних композиторів в її аранжуванні: «Зачарована Десна», «І знову лине...», «Батьків моїх земля», «Весна шаліє над Десною», «Santa Lucia» та інші. Солісти – Лілія Козлова, Сергій Сидоренко, Дмитро Аксьон і, звісно, Раїса Борщ.
Чільне місце у концертній програмі було відведено постатям захисників українського народу, які нині боронять рідну землю від ворога. Прозвучали у програмі і народні пісні – як присвята батькам ювілярки. Диригував капелою і чоловік мисткині – головний хормейстер капели, заслужений працівник культури України Микола Борщ. І недаремно для свого сольного виступу він обрав пісню Ігоря Поклада і Ігоря Бараха «Кохана».
Під час творчої зустрічі була презентована поетична збірка Раїси Борщ «Ніщо не віщувало нам війни». Разом з авторкою щемливі вірші зі збірки представив глядачам заслужений артист України Олексій Биш.
Численні друзі і колеги вітали пані Раїсу. Вона ж зазначила: «Всі теплі слова надихають нас на творчість”. І наголосила: «Ми живемо на цьому світі для любові — творити добро, любити і дарувати любов». Ці слова були лейтмотивом програми «Я хочу бачити вас, друзі!».

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини