Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:44:13

Автори книги «Чернігів у вогні» – лауреати премії ім. Джека Лондона

09.11.2022   09:37Агенцiя

Міжнародний Арт-центр «KLAS’S ARTS CENTER SAN FRANCISCO» (США, Сан-Франциско, голова міжнародного журі – Алекс Клас) оголосив лауреатів Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона.

Саме в Сан-Франциско 12 січня 1876 р. народився Джон Ґріффіт Чейні, котрого увесь світ тепер знає, як видатного американського письменника та громадського діяча Джека Лондона. А найбільше він прославився, як автор пригодницьких романів і оповідань. Його знають, поважають та люблять діти і дорослі в усіх країнах світу.

Важливо, що лауреатами престижної відзнаки за книжку «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» про героїчну оборону Чернігова і рідного Придесення від загарбників (за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, яка нині об’єднує письменників, перекладачів, науковців, журналістів, митців, державних та громадських діячів із 70 країн) стали талановиті та мужні українці. Це – справжні подвижники, завдяки яким така унікальна і правдива книга про цю повномасштабну війну побачила світ.

Це – спільний міжнародний проект редакції газети «Чернігівщина: новини і оголошення» та ОК «Північ» Збройних Сил України. Всі матеріали, які увійшли до книги, надруковані в газеті «Чернігівщина» та розповсюджені в Інтернеті у популярних Інтернет-виданнях і соціальних мережах. Нині така важлива діяльність активно продовжується – розпочато роботу над другою книгою про повномасштабну війну.

Отже, тепер лауреатами Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона стали: автори Сергій Дзюба, Марія Пучинець, Віталій Назаренко та Григорій Войток, упорядник і літературний редактор Катерина Махлай, командувач ОК «Північ», Герой України, генерал-майор Віктор Ніколюк, консультанти, полковники Збройних Сил України Валентин Буряченко та Вадим Мисник, меценати книги: Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і Воля» Леонід Яковишин і директор Української громади Сіднею, викладач університетів, центральної української школи в Австралії, кандидат наук із літературознавства Софія Мицак.

Щиро вітаємо всіх лауреатів високої міжнародної нагороди!
 

Ярослав Савчин
speckor.net

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини