Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:12:15

У Чернігові стартує 97-ий театральний сезон

20.10.2022   09:44Агенцiя

27 жовтня відбудеться відкриття 97-го театрального сезону Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка.

Новий театральний сезон відкривається прем’єрою трагікомедії «В П О», поставленої режисером, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим. В основу вистави під назвою «В П О», тобто внутрішньо переміщені особи, покладено трагікомедію «Війна, кухня і 8 випадкових людей», написану навесні 2022 року українською письменницею Іриною Феофановою.

Режисер-постановник визначив жанр цієї вистави про сьогодення тисяч українців, несподівано вирваних війною зі звичного мирного життя, як «зустрічі на кухні під час війни». З особистих історій наших сучасників – пересічних жителів Херсону, Ірпеня, Ізюму, Чернігова, змушених покинути свої домівки, рятуючись від «рашистської» навали – постає усуспільнений портрет УКРАЇНСЬКОЇ ЛЮДИНИ, сповненої самоповаги і гідності, та здатної, не зважаючи на побутові складності «совмєстного проживанія», подолати будь-яке лихоліття і не втратити ознак людяності й турботи про тих, хто поряд.

- Отже, запрошуємо усіх шанувальників театрального мистецтва відзначити разом з колективом театру відкриття нового 97-го театрального сезону та відвідати прем’єрні покази вистави «В П О», що відбудуться  27 і 28 жовтня  2022 року о 18.00 год. у приміщенні Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка. Ласкаво просимо на прем’єрну виставу 97-го театрального сезону! Гарних вам вражень від цікавих творчих зустрічей у новому сезоні! - зазначається в повідомленні Чернігівського обласного музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.